Nyírlövő

2021.10.22. 11:00

Sikerrel pályáztak tűzifára

KM

Hamarosan jönnek az egyre hűvösebb napok, fűteni kell a lakásokban. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is pályázott szociális tűzifa támogatására a Belügyminisztériumhoz Nyírlövő önkormányzata, s meg is nyerte a megigényelt támogatást. Mint Durbák Ferenc polgármester lapunknak elmondta, általában 90-110 család szokta beadni az igényét a tüzelőre, amit a település vezetése a leghidegebb időszakban, januárban szokott kiosztani a lakosságnak.

Az önkormányzat a faluház felújítására nyert támogatást a Magyar Falu Program keretében. Az épületet nemcsak felújítják, hanem bővítik is, hogy a kialakítandó nagyobb teremben különböző foglalkozásokat tarthassanak. A munkálatok már elkezdődtek, a beruházás befejezése jövőre várható.

Az Akácfa utca felújítására is nyert forrást az önkormányzat a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Bár nem főutcáról van szó, de fontosnak tartják a felújítását, mert sokan laknak ott, nagy az út forgalma. A nagy forgalom mellett az is hozzájárult a szilárd burkolat megkopásához, hogy több család is használ nehéz mezőgazdasági munkagépeket. Az út felújítása tavasszal kezdődik.

A közösségi tér épületének külső szigetelésére is nyert támogatást Nyírlövő, az energetikai korszerűsítés tavasszal várható.

Közösen emlékeznek

Az 1956-os forradalomra közösen emlékezik az önkormányzat az óvodával és az iskolával. A településnek saját halottjai is vannak, az áldozatok emlékműve a helyi köztemetőben található. Október 22-én 11.30-tól ott emlékeznek meg a múltról, majd elhelyezik a tisztelet és a kegyelet koszorúit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában