Ópályi

2022.03.02. 06:28

Megnövelték a munkavállalási esélyeket

Álláskeresők, munkáltatók és helyi vállalkozók cseréltek tapasztalatot.

KM

Fotó: Picasa

Az Ötlet a Vidékért Egyesület az Észak-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesületéből alakult át országos hatókörű, immáron a vidék megmaradását, fejlődését elősegítő érdekképviseleti szervezetté. 
 


Jogosítványhoz jutottak 

 


Véget ért az egyesület nemzetközi projektje, az utolsó eseményen álláskeresők, munkáltatók és helyi vállalkozók találkoztak, hogy tapasztalatot cseréljenek. A fiatalok elhelyezkedésének támogatása Satu-Mare és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben elnevezésű projektben a munkaerő-piaci integráció kapott főszerepet. Tizenhét, a járásban élő személyt C kategóriás jogosítványhoz segített az egyesület. Pályaorientációs workshopokkal támogatták azokat, akik a mentorálás mellett nagyobb önismeretre szerettek volna szert tenni, s határon átnyúló munkavállalási esélyt is kaptak a www.laboro.hu webhely révén. Ennek sajátossága, hogy kifejezetten Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Szatmár megyékre korlátozódnak a meghirdetett állások a földrajzi elhelyezkedésük szerint. 
 

Borítókép: Koncz Richárd

Címkék#Ópályi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában