Baktalórántháza

2022.04.03. 12:33

A rossz idő sem tántorítja el a szavazókat

Baktalórántháza 3-as számú szavazókörében voksolt Mizsák Sándor és Mizsákné Nagy Boglárka, akik gyerekeikkel, Levivel és Lucával érkeztek | Fotó: Pusztai Sándor

A déli harangszó kíséretében léptünk be a baktalórántházi Vay Ádám-középiskolába. A város 3. számú szavazókörében 1026-an adhatják le voksaikat este hétig. Jantászné Nagy Katalin elnökhelyettes pontos számadatokkal szolgált. Kérdésünkre elmondta: 84-en kértek mozgóurnát, köztük az egyik, ha nem a legidősebb szavazó, aki nemrégiben ünnepelte a századik születésnapját.

 

- Ötvenkét átjelentkezett voksolónk van, továbbá több első szavazó, akik kitűzőt kapnak ajándékba. Sokan reggel, munkába menet már az urnák elé járultak, de mise előtt és után is sokan érkeztek. Délután kettő körül aztán ismét elindulnak, szerencsére az időjárás is javult. Féltünk, hogy a hideg és a hó eltántorítja a szavazókat, de nem így lett. 

Fekete Miklósné arra a kérdésre, hogy mi alapján döntötte el, kire szavaz, elárulta: folyamatosan tájékozódik, a tévé, a rádió és az újság az elsődleges forrása. Arra voksolt, akinek az értékrendje, világnézete megegyezik az övével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában