Nyíregyháza

2022.05.11. 07:00

Jéghideg rekordkísérlet

A Rotary Magyarország huszonötezer jeges finomsággal készül május 26-ai gyermeknapjára.

KM

Fotó: Shutterstock

Mi a közös a jégkrémben és a sanzonokban? Ez egy komoly fejtörő, úgyhogy eláruljuk: a Rotary Club. A szervezet hazai tagjai ugyanis eltökélték, hogy világrekordot állítanak fel: május 26-án 13 órakor gyerekek ezrei jégkrémeznek majd egyszerre több mint ötven magyarországi településen. 

A Guinness-szel is egyeztetnek 

– Rekordkísérletünkre eredetileg négyezer gyermekkel számoltunk, de meglepetésünkre már most hatszor annyian jelentkeztek, így körülbelül 25 ezer jeges finomsággal készülünk – árulta el lapunknak Valló Tamás. 
A Rotary Magyarország projektfelelőse kifejtette: sok az olyan család, amelyik nem vagy csak nagyon ritkán engedheti meg magának, hogy az alapvető élelmiszereken kívül másra is költsön. A cél az, hogy az országos gyermeknapon boldoggá tegyék a legkisebbeket. 
A helyszínek felügyeletét a szervezet 55 klubja látja majd el országszerte. A rekordkísérletről a Guinness-szel is egyeztetnek: valószínű, hogy a rotarysok videóhívásban jelentkeznek majd be az általános iskolákból, óvodákból és gyermekintézményekből, hogy hitelesíthessék a kísérletben részt vevők számát, amit a Guinness-rekordok munkatársa jegyzőkönyvbe vehet. 

Jótékonysági est 

A kezdeményezéshez természetesen a nyíregyházi klub is csatlakozott. Pénzes Ilona, a városi szervezet elnöke lapunknak elmondta: összesen körülbelül kétezer gyermek és fiatal jégkrémezik majd egyszerre a megyeszékhely különböző intézményeiben. Az édesség megvásárlásához szükséges összeget pedig egy jótékonysági sanzon- és kupléesten szeretnék összegyűjteni. 
– Az Egri Színház tagja, Baráth Zoltán ad koncertet május 9-én, hétfőn 18 órától a nyíregyházi Hotel Centrálban, a művészt Szennai Kálmán, a Magyar Állami Operaház karmestere kíséri zongorán – ismertette Pénzes Ilona elnök. A támogatójegyek megválthatók a koncert előtt a helyszínen vagy előzetesen a Kótaji út 35. szám alatt. További részletekkel a 30/915-8049-es telefonszámon szolgálnak. 
 

Borítókép: Shutterstock

Címkék#Rotary

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában