Bashalom

2022.09.08. 19:48

A valós igényekre reagálnak

Látványberuházások helyett az embereket szolgáló projektekre fókuszálnak a Magyar Falu Programban.

Vadonatúj belterületi utat avattak csütörtökön Bashalmon. A Kossuth tér és  a Vasvári Pál utca kereszteződésében található szakaszt már 20 éve is kátyúk tarkították, most azonban friss aszfaltréteget és köves padkát kapott. Az átadóünnepségen jelen volt Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője és Vajda László, a település polgármestere.

A polgármestertől megtudtuk, a település korábban nem szerepelt sikeresen a pályázatokon az elmúlt években, viszont nagyon látványos fejlődésnek indult Bashalom és Tiszaeszlár. – Az állami támogatások mellett az önkormányzat saját forrást is rendelt a beruházáshoz, hogy a munkákat minél alaposabban és jobb minőségben végezhessék el a szakemberek, s az új úttal a lakosság elégedett legyen – tette hozzá a polgármester.

 

– A most átadott útszakasz mellett több belterületi utat és a bekötőutat is rendbe tettük. Tiszaeszláron és a település térségében már jó utakon lehet közlekedni a fejlesztéseknek köszönhetően. A Magyar Falu Program nagy segítség a térségnek, hiszen az önkormányzatok régi vágyaikat válthatják valóra, legyen szó utak, temetők felújításáról vagy éppen falubusz igényléséről – ezt már dr. Vinnai Győző mondta a jelenlévőknek. Kiemelte: a vidék megerősítése nagyon fontos cél.

46 milliárd forintnyi támogatás  

– A vidéki emberek is szeretnének hasonló életszínvonalon élni, mint a városiak. Fontos nekik a jó út, az óvoda, a bölcsőde minősége. A választókerületben jelenleg is tíz új bölcsőde épül, ami óriási segítség a családoknak – jegyezte meg a térség országgyűlési képviselője.

Gyopáros Alpár köszöntőjében arról számolt be, van mire alapozni Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és nagyon szeret a vidéki útjain a polgármesterekkel beszélgetni, így megismeri a települések valós igényeit.

Fotók: Palicz György
 

– A Magyar Falu Program indulásakor is ezekre az igényekre fókuszáltunk. Az emberekkel együttműködésben olyan pályázati kiírásokat hirdetünk meg, melyek a lakosságot szolgálják, nem pedig látványberuházásokat akarunk megvalósítani. A program nagyon sikeres, hamarosan teljesítjük azt a célt, hogy az alapvető szolgáltatások ugyanúgy elérhetőek legyenek vidéken, mint a városokban. Büszkén mondhatom, hogy ez már nem távoli cél, hiszen a megyébe 46 milliárd forint támogatás érkezett a programnak köszönhetően, de van még feladat bőven – hívta fel a figyelmet a kormánybiztos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában