Nyíregyháza

2022.09.13. 17:30

Bringaváros: együtt teker Nyíregyháza

Folytatódnak a nyíregyházi nagyrendezvények, a Cantemus Kórusfesztivál, a VIDOR és a hétvégi Tirpák Fesztivál után szeptember 24-én ötödször is kerékpárra pattan a város apraja-nagyja.

– Amikor 2018-ban először hirdettük meg a Bringavárost, még csak Nyíregyháza centrumát és hét pontját érintette, ám mostanra – köszönhetően a folyamatos kerékpárúthálózat-bővítésnek – bekapcsoltunk további három városrészt. S bár a menetlevélen szereplő pecsétszerző helyek egyre bővülnek, hiszen az idén a szponzoriakkal együtt már tizenhét rubrika került ezekbe, a rendezvény küldetése nem változott: a célunk továbbra is az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése, valamint az, hogy a nyíregyháziak megismerjék a város részeit, találkozzanak az ott élőkkel – mondta a keddi sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester, aki maga is szívesen kerekezik.

A tizenhétből tíz regisztrációs ponton és pecsétgyűjtő helyen a városrészek civil szervezetei fogadják a bringázókat. – Több mint egy évtizeddel ezelőtt az volt az elképzelésünk, hogy a helyi aktivitás növelése, a lakóközösségek identitásának erősítése érdekében civil szervezeteket hozunk létre a nagyobb településrészeken. Az erőfeszítéseinket siker koronázta, amiről a kerékpározók maguk is meggyőződhetnek úgy a pecsétpontokon, mint a belvárosban, ahol szintén találkozhatnak velünk – vette át a szót Petneházyné Bugán Magdolna. A Nyíregyházi Civil Fórum elnöke hozzátette: a városrészek közösségei már nagyon várják a Bringaváros kerekezőit, van, ahol családi napot, máshol sorverseny, érdekes és izgalmas programokat szerveznek.

 

– Évek óta arra biztatjuk a civileket, hogy célozzák meg a városi pályázatokat, és az elnyert támogatási összeget fordítsák a saját közösségükre, helyi rendezvények megvalósítására kirándulások vagy buszos fürdőlátogatások helyett. Vannak rendkívül lelkes és kevésbé aktív településrészek, de hiszem, hogy az előbbiek inspirálhatják az utóbbiakat – jegyezte meg az elnök.

Ahhoz, hogy a nap végén ajándékkal térhessenek haza a sportesemény résztvevői, minimum tíz pecsétet kell gyűjteniük. Tizennégy után szintén meglepetés ját, akinek a menetlevelében minden rubrika megtelik, esélyes egy külön nyereményre. Fontos, hogy csak azon a ponton vehetik át ajándékaikat a bringázók, ahol regisztráltak.

A BringaSziget ebben az évben is együttműködő partnere az önkormányzatnak. A céget Juhász Miklós képviselte a sajtótájékoztatón. Elmondta: az idén is igyekeztek úgy összeállítani a belvárosi programokat, hogy a legkisebbektől a felnőttekig mindenki megtalálja a neki tetszőt.

– A gyerekeknek kialakítunk egy ügyességi pályát, aminek a teljesítését jutalmazzuk. Újdonság, hogy az idén nem telepítünk minden városrészbe görgős kerékpárt, hanem behozzuk a versenyt a Kossuth térre, és a különböző településrészek sportolói jönnek be. A cél, hogy adott idő alatt minél többet tekerjenek a közösségek – hangsúlyozta a társszervező vállalkozás képviselője. Juhász Miklós zárásként elárulta: természetesen nem marad el a kerékpár-szépségverseny sem, szeptember 24-én már reggel kilenctől lehet nevezni, a bringákat lefotózzák és a képek felkerülnek a város hivatalos Facebook-oldalára. Szavazni szeptember 30-án délig lehet. 

 

CsA

 

Pecsétgyűjtő pontok


1. Belváros, Kossuth tér
2. Jósaváros, Robinson domb
3. Korányi Kertváros, Törpe utcai régi rutinpálya
4. Hímes-Városmajor, Nyírsági Civil Ház
5. Örökösföld, Bujtosi Városliget (a színpad és a játszótér közötti terület)
6. Oros, Herman-iskola udvara
7. Borbánya, Petőfi-iskola udvara
8. Nyírszőlős, Szőlőskerti-iskola udvara
9. Sóstóhegy, Szabó Lőrinc-iskola udvara
10. Kertváros, Atlétikai Centrum
11. Malomkert, Szántó Kovács János utcai közpark
12. BringaSziget, Agyag u. 6.
13. Nyír-Petrol, Nyíregyháza-Oros, Diák u. 21/B
14. 100 Éves Patika, Hatzel tér 1.
15. Vela Bisztró, Dózsa György u. 7.
16. Csempe és Kert, Nyíregyházi út 15.
17. Alfi Reál ABC, Kígyó u. 1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában