Nyíregyháza

2022.09.11. 15:30

Csillagos ötös lett a negyedik Csillagfutás

A szervezők egymillió forintot adhattak át a Jósa András Oktatókórház Onkológiai Osztályának.

Fotó: Gazdag Mihaly

Kiváló hangulatban, többszáz résztvevővel rendezték meg szombaton este a Bujtosi Városligetben a negyedik Csillagfutást. A nevezők kedvét az esőfelhők sem vehették el, s mire elkezdődött a kartitatív céllal, négy évvel ezelőtt életre hívott sportesemény, már kitisztult az ég. A hivatalos megnyitón Halkóné dr. Rudolf Éva önkormányzati képviselő, arról beszélt, hogy a város önkormányzatának nagyon fontos rendezvény ez.


– Tisztelem azokat, akik kitalálták és megszervezték, s tisztelet minden résztvevőnek, akik neveztek, akikhez elért a felhívás, s tudják, milyen fontos célt szolgálnak. Ezt pedig nem más, mint hogy a teljes bevételt a Jósa András Oktatókórház onkológiai osztálya kapja meg. Ezért mondott köszönetet dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója, aki hangsúlyozta: ez a nap a futás ünnepe és az egészséges életmódé is. Az intézményeinkben diagnosztizáljuk és gyógyítjuk a betegeket. Nagyon fontos hogy mindenki a lehető legtöbb egészséges életévet élhessen meg, ennek alapja a megelőzés, az egészséges életmód, amibe beletartozik a futás, a rendszeres testmozgás.
Egészségügyi dolgozók, gyógyult daganatos betegek, családok, barátok, munkahelyi közösségek vidáman és lelkesen végezték a bemelegítő gyakorlatokat, majd fél 7-kor először „dördült el a startpisztoly”, s a másfél kilométeres távra vállalkozók – fiatalok és idősek egyaránt voltak a mezőnyben – egy kört futottak, sétáltak végig a tó mellett kialakított rekortánon. A szervezők gondoltak mindenkire, így 4,5, valamint 9 kilométert is lehetett teljesíteni, sőt volt, aki az Extreme Trail terep- és akadályfutás első napjáról érkezve még mind a három távot lefutotta.
Fantasztikus volt a hangulat, s egészen varászlatos, ahogy sötétben beérkeztek a célba a futók.
– Az onkológia a kórházunk egyik alaposztálya, ahol daganatos betegeket kezelünk széleskörű terápiás lehetőségekkel. Ez a betegség nemcsak a testet, hanem a lelket is rendkívül megviseli, ezért minden felajánlásnak örülünk, ami hozzájárul az onkológiai betegek ellátásához. A Csillafutás alatt összegyűlt összegekből minden évben tovább növeljük a betegek ellátásának szakmai színvonalát, törődünk a betegeink és dolgozóink komfortérzetével. Ebből a pénzből is ilyen célt valósítunk meg – mondta dr. Szűcs Attila. Kemecsei György, a Csillagfutás megálmodója, főszervezője, az Omnis Forte Egyesület alelnöke pedig szombaton egymillió forintot adhatott át az intézménynek, az első három futáson eddig csaknem négymillió forint gyűlt össze. S egészen biztosak lehetünk benne, jövőre is lesz Csillagfutás, hogy a sportolás élményét ismét összekössék egy nemes céllal a csillagok alatt a Bujtosi tó partján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában