Nyíregyháza

2022.10.27. 10:57

Híd az elméleti tudás és betegágy között

Fotó: Pusztai Sándor

A készségfejlesztésen alapuló szimulációs oktatás szakmai tapasztalatait, módszertani kihívásait mutatták be az egészségügyi szakemberek az I. Nyíregyházi Egészségügyi Szimulációs Konferencián csütörtökön a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán. A tanácskozást hagyományteremtő szándékkal hívták életre, s nem csupán az eddigi tapasztalatokat, hanem az élethű orvosi szimulátorokban rejlő további lehetőségeket is megtárgyalták a szakemberek.

Dr. Móré Marianna, a kar dékánja elmondta, az egészségügyi képzőhelyek a pályázati forrásoknak köszönhetően olyan modern eszközöket vásároltak, melyekre korábban álmaikban sem gondolhattak.

– Mindez nagy öröm, ám komoly szakmai kihívásokat is magában hordozott. Egy szimulációs munkacsoportot hoztunk létre, hogy közös gondolkodással fejleszthessék a különféle egészségügyi képzéseken részt vevő hallgatók tudását, legyen szó mentősökről, szülésznőkről vagy védőnőkről – hangsúlyozta a dékán.

A rendezvényen jelen volt dr. Szűcs Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója is, aki szerint nagyon fontos a skill laborokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatok megosztása, és a konferenciának biztosan lesz folytatása, hiszen minden egyes nappal újabb és újabb, megvitatásra érdemes kérdések merülnek fel.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában