Tiszavasvári

2022.10.01. 15:30

Tiszavasvári megtalálta a helyét a rendszerben

Kibővült a piac, új focipálya épült a városban, a Találkozások Háza pedig hamarosan megújulhat.

Fotó: PUSZTASA

Befejeződött a „Zöld városközpont kialakítása Tiszavasváriban” elnevezésű, közel félmilliárd forint összértékű projekt, melynek zárórendezvényét szombaton tartották a település megújult piacterén.

Az ünnepségen először a város polgármestere, Szőke Zoltán köszöntötte a helyieket. Mint fogalmazott, küzdelmes időszak áll a városvezetés mögött, ugyanis hat évet kellett várni arra, hogy ez a nap elérkezzen.

 

– A „falak” 2018 őszén lebomlottak, akkor kezdődött el a kapcsolatfelvétel a megye vezetésével, ahol sikerült partnerekre lelnünk. Megtaláltuk a helyünket a megyében, végre elkezdődhetett az építkezés, melynek egyik része volt ez a projekt. Kibővült a piac, kerékpárutakat építettünk, a fiataloknak kialakítottunk egy műfüves focipályát, bővültek a parkolási lehetőségek, ahogy hamarosan a Találkozások Házát is fel fogjuk újítani – sorolta Szőke Zoltán.

Tiszavasvári polgármestere hozzátette, a piac nem csak egy találkozóhely, hanem segítség azoknak a helyi termelőknek is, akik nap mint nap megfeszített munkát végeznek.

Seszták Oszkár köszönetet mondott a városvezetésnek a partnerségért.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének szüksége van a Tiszavasvárihoz hasonló településekre. Örülök, hogy a város megtalálta a helyét a rendszerben és az utóbbi években jelentős fejlődésnek indult – mondta a megyei közgyűlés elnöke, majd a piactérre kitérve azt javasolta a helyieknek, hogy előbb nézzenek szét itt, és ha nem találják meg azt, amire szükségük van, csak azután menjenek be egy multiba vagy egy nagyáruházba.

Tiszavasvári 2014-ben került dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő választókörzetébe.

– Akkor még sok minden hiányzott, ahogy az akkori vezetéssel és nehezen sikerült szót értenem. Később Szőke Zoltán személyében új polgármestere lett a városnak, vele azóta is remek a munkakapcsolatom – kezdte dr. Vinnai Győző, aki szerint ez a komplex, közel félmilliárd forintos fejlesztési csomag nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Tiszavasvári egy élhetőbb település legyen és az itteniek életkörülményei javuljanak.

– Az is örömteli, hogy a TOP Plusz pályázatai közül már öt nyertes projektje van a városnak – emelte ki a képviselő.

Szabóné Balázs Beáta eddig inkább csak vásárlóként volt jelen a helyi piacon, szombaton viszont már a családi biogazdaságukban termesztett almákat árulta. Lapunk érdeklődésére elmondta, férjével 2006 óta foglalkoznak gyümölcstermesztéssel, kilenc hektár almaültetvényük van. Eddig kereskedőknek és a megyei feldolgozóüzemeknek adta tovább az almát, mostantól azonban a piacon is árulni fog.

– Nagyobb és szebb lett a piactér, biztos vagyok benne, hogy az eddiginél jóval több vásárló és árus teszi majd itt tiszteletét – tette hozzá a tiszavasvári gazdálkodó, aki kiemelte, csak bio almákkal foglalkoznak, amiből csipszet is készítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában