Nyíregyháza

2022.10.24. 14:32

Ugrásszerű javulás a Szarvas utcán

Befejeződött a Szent István és a Szarvas utcák komplex felújítása.

Fotó: Sipeki Péter

Aki mostanság a Szarvas és a Szent István utcán közlekedik, már természetesnek tartja az aszfaltborítást, a parkolók és a buszöblök kialakítását, a rendezett zöldfelületeket. Pedig nem volt ez mindig így, sőt, nem kell messzire visszamenni az időben, hogy lássuk a szembetűnő változást.

– A közúti infrastruktúra fejlesztése prioritást élvez Nyíregyházán – kezdte a hétfői sajtótájékoztatót dr. Kovács Ferenc polgármester a Szarvas utcai parkolóban, majd az új útszakaszra mutatott: – Bárki megtekintheti, hogy ismét mennyit haladtunk előre. Mielőtt a kivitelezés elkezdődött volna, több évig tartott az előkészítés. A „Szent István és Szarvas utcák útburkolat felújítása” elnevezésű pályázatra az önkormányzatunk 582,26 millió forintos, száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt célja a biztonságosabb közlekedési feltételek és körülmények megteremtése volt.

 

A Szarvas utcán az útburkolat felújításán kívül mindkét oldalt kicserélték az útszegélysort. Megújultak a meglévő parkolóhelyek, a buszmegállók átépítésével két buszöblöt alakítottak ki a mai igényeknek megfelelően, okos zebra segíti a gyalogosok átkelését a Szarvas és a Kereszt utca kereszteződésében.

A Szent István utcán az András utca és a nagykörút közötti szakaszon egységes lett a burkolatszélesség, átépítették a Nádor utcai körforgalmat és a Forgó utcai csomópontot, a vízelvezetést is praktikusan megoldották, megújultak a járdák, a gyalog- és a kerékpárutak, a Szent István és a Béla utca találkozásánál SafeCross okos zebrát alakítottak ki.

 

– Az ominózus utcák felújításánál sok szempontnak kellett megfelelni, ahogy látom, a kivitelező ennek maximálisan megfelelt. Nem állunk meg, a város több pontján jelenleg is tartanak azok a munkálatok, amelyekkel az ott élők és az arra közlekedők komfortérzete javul.
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában