Véradás

2022.10.04. 08:54

Önzetlenül vért adtak, majd folytatták a munkát

A Ke-Víz zRt. dolgozói ismét segítettek bajba jutott embertársaikon.

Hölgyek a székben (balról): Krajnyákné Vas Marianna, Barna Rita és Bábáné Puskás Ildikó. Fotó: Mán László

Példás és követendő hagyomány a Ke-Víz 21 zRt.-nél, hogy rendszeresen szervez véradást dolgozóinak. Évente kétszer rendezik be a cég ebédlőjét alkalmi véradó állomásnak. Az ilyenkor szokásos dokumentációk ellenőrzése illetve az elengedhetetlen vizsgálatok után végül tizenöten dőltek hátra a kényelmes székekben , hogy segítsék rászoruló embertársaikat. A szervezés a  Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetéé volt, , a szakembereket pedig az Országos Vérellátó Szolgálathoz tartozó  Nyíregyházi Területi Vérellátó biztosította. 

Bardi Béla kitűzővel folytatta a munkát
 

Jubileumi kitűző

Bardi Béla nem először élt a  munkáltatója által megszervezett lehetőséggel. Éppen tizedszer, amiért jubileumi kitűzőt is kapott. 

- Tartom magam ahhoz, hogy ahol tudunk segítek. Szerencsére sem a családban sem a barátok között nem volt senki akinek vérre lett volna szüksége. Meglepődtem amikor közölték, hogy ez a tizedik alkalom és kaptam egy jubileumi kitűzőt. Így most már tudom, hogy a következő már a tizenegyedik lesz - így Bardi Béla a mélyépítő iroda projectvezetője.     

  

 Jó érzés így segíteni

 Krajnyákné Vas Marianna sem először adott vért. Most boldogan tette, hiszen fia Zsolt, az A Studió Nyíregyháza játékosaként csütörtökön este parádés gólt lőtt a Nyírbátor elleni az élvonalbeli futsal mérkőzésen. 

-  Minden nap úgy ébredek, hogy ha valamiben tudok, akkor segítek másoknak. Természetesen ebbe beletartozik a véradás is, mégpedig igen fontos helyen. Sajnos nagyon sok bajba jutott embertársunknak van szüksége vérre, jó érzés így segíteni. Örömteli, hogy cégünk minden évben kétszer is lehetőséget biztosít itt a munkahelyen a véradásra - árulta el Marianna,  a könyvelési iroda vezetője.

Tuza Viktor először vállalkozott, ő oklevelet kapott e jeles alkalomból. A kötelező pihenés után mindenki visszatért dolgozni. 

Tuza Viktor
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában