Nyíregyháza

2022.11.23. 15:09

Szeretnék továbbvinni az életművét

– Ez a nap fontos és szomorú is egyben. Évekig egy csapatban dolgoztunk a közös célokért, a csapat azonban két éve elvesztette a kapitányát. Ez nagyon megrázott mindenkit, nem csupán a családot és a munkatársakat, hanem a betegeket is – mondta dr. Szondi Zita, az Országos Kórházi Főigazgatóság alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettese szerdán, a Jósa András Oktatókórház onkológiai osztályának dísztermében. A rendezvényen az intézmény néhai főigazgatójára, dr. Adorján Gusztávra emlékeztek az egykori munkatársak, barátok. Felelevenítették az emlékeket a kiváló orvosról, vezetőről, politikusról.

Dr. Szondi Zita felidézte, a néhai főigazgató halálának napján éppen a mátészalkai kórházban tárgyaltak az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályának jövőjéről.

– Azt gondolom, sorsszerű, hogy pont ezen a napon erősítettük meg azt a szakterületet, ami dr. Adorján Gusztáv szívügye volt. Elmondhatom, hogy az osztály működik, és büszke lenne arra munkára és fejlődésre, ami nem sokkal később elindult.

További részletek hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában