Gyászhír

2022.12.28. 13:39

"Ka­riz­ma­ti­kus ige­hir­de­tő, ki­vá­ló lel­ki­gon­do­zó és nagy szer­ve­ző volt"

Forrás: evangelikus.hu

Éle­té­nek 82. évé­ben el­hunyt Bozo­rády Zol­tán, nyu­gal­ma­zott es­pe­res, püs­pök­he­lyet­tes, a Nyír­egy­há­zi Evan­gé­li­kus Kos­suth Lajos Gim­ná­zi­um eső is­ko­la­lel­ké­sze – tette közzé a gyászhírt az evangelikus.hu oldal. 

Fa­bi­ny Tamás, a Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház elnök-püs­pö­ke a közösségi oldalán úgy fo­gal­ma­zott, hogy az előbb Mis­kol­con, majd ké­sőbb a nyu­ga­ti ha­tár­szé­len, Őri­ma­gya­rós­don is szol­gá­ló Bozo­rády Zol­tán „lel­ké­szi élet­mű­vel Nyír­egy­há­zá­hoz kö­tő­dik. Ka­riz­ma­ti­kus ige­hir­de­tő, ki­vá­ló lel­ki­gon­do­zó és nagy szer­ve­ző volt.”

2022. december 23-a éjszakáján Bozorády Zoltán, korábban a Nyíregyházi-, majd az Emmaus Evangélikus Egyházközség lelkipásztora, a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye esperese és az Északi Evangélikus Egyházkerület püspökhelyettese 81 éves korában hazament Megváltójához, Jézus Krisztushoz. 42 évnyi szolgálata Nyíregyházán és a bokortanyákon elévülhetetlen nyomokat hagyott. Áldott igehirdetőt, lelkigondozót, szolgálattevőt veszítettünk el az ő személyében.

Az utolsó közös szolgálatunk néhány héttel ezelőtt Kálmánházán történt, mikor a 80 éves kálmánházi templomért adtunk hálát. Hála van a szívünkben Bozorády Zoltánért, az ő szolgálatáért, mindazért, amit Isten rajta keresztül adott a Magyarországi Evangélikus Egyháznak, Nyíregyházának, Bokortanyákon élőknek, a Gyülekezeteinknek. Lelkipásztori attitűdje, lelkigondozói érzékenysége pótolhatatlan lesz az egyházban.

Búcsúztatása 2023. január 6-án 12 órától lesz a főbejárati ravatalozóból. Osztozunk a család veszteségében, fájdalmában, gyászában. Hisszük, hogy Jézus Krisztus trónja előtt van, őt már fehér ruhába öltöztette az Atya. "Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg, mostantól fogva. Bizony, ezt mondja a Lélek, mert megnyugszanak fáradozásaiktól, mert cselekedeteik követik őket." Jel 14,13 

Emléke legyen áldott! - zárja gondolatait Zsarnai Krisztián esperes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában