Nyíregyháza

2023.01.05. 20:00

Határtalan Segítség Alapítvány - Az új év elejére is jutott meglepetés a cipősdobozból

Ajándékokkal érkezett csütörtökön a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény Családok Átmeneti Otthonába a Határtalanul Segítség Alapítvány, a szervezet az új év első hetében közel száz családnak és gyermeknek nyújt támogatást Nyíregyházán és Kislétán.

A civilekből álló alapítvány neve onnan lehet ismerős sokaknak, hogy csak az előző évben, az orosz -ukrán háború kitörése óta több mint 300 tonna adományt juttatott el kárpátaljai településekre, Kijevbe. A háború sújtotta térségben olyan embereket segítettek, akiknek lerombolták házaikat, akik elveszítették otthonukat. – Elsősorban azoknak a szponzoroknak, felajánlóknak mondunk köszönetet, akik immár hatodik éve támogatják a rászorulókat Magyarországon, valamint az országhatáron túl. 

 

Kapcsolatainkon keresztül Svájcból, Németországból, Ausztriából érkeznek hozzánk a felajánlások, főként magánszemélyektől. Az ünnepek előtt 1700 csomaggal sikerült szebbé tennünk hátrányos helyzetben élők a karácsonyát, s természetesen jutott az adományokból Ukrajnába is. Amit kapacitás vagy idő híján nem tudtunk szétosztani az ünnepek előtt, azokat a csomagokat visszük el most több helyre. A napokban a romániai székelyhídi szegregátumban jártunk, ahol nagyon sajnálatos körülmények között, bádogházakban laknak családok, szomorú sorsokat láttunk ott. Bár a rászorultság relatív fogalom, de bármerre megfordulunk, azt látjuk, egyre többen kerülnek nehéz helyzetbe, és egyre többen el is fogadják a humanitárius gondoskodást – mondta el lapunknak Mester János, az alapítvány egyik tagja.

A legnehezebb hónap

Januárban általában mínuszról indul a családi kassza, az ünnepi kiköltekezés miatt sokaknál ez a legnehezebb hónap, már csak azért is, mert a különböző támogatásokat is megkapják a családok decemberben. A segítő szervezetek az ünnepek után is figyelemmel kísérik őket, és próbálnak segíteni rajtuk. – Több mint 50 gyerek él a Nyíregyházán működő családok átmeneti otthonában, valamint a nyírszőlősi gyermekek átmenti otthonában összesen, köztük a legfiatalabb egy kéthetes kisbaba. Pontos számot nem lehet meghatározni, mert az év folyamán folyamatosan érkeznek hozzánk és állnak is saját lábra családok, úgy száz körüli azoknak a gyerekeknek a száma, akik átmenetileg az intézményeinkben találnak otthonra. Különböző szegmensekből érkeznek támogatónk, a civilektől a karitatív csoportokon át egészen a cégekig, gyümölcsöző együttműködést alakítottunk ki velük, karácsonykor személyre szóló ajándékokat nyújthattunk át a gyerekeknek és szüleiknek. Nagyon boldogok voltak, hiszen sokuknak az ajándékozás ismeretlen fogalom. „Raktárunkból” mindig van mit adni, ha szükséges, s reméljük ez így is marad – tette hozzá dr. Nagy Erzsébet intézményvezető, és a rászorulók nevében is megköszönte a Határtalan Segítség Alapítvány ajándékait. 

KM

Borítókép: Sipeki Péter

 

Címkék#cipősdoboz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában