Helyi közélet

2023.01.15. 10:31

Kályhákat adományozott a karitász a rászorulóknak

A Katolikus Karitász támogatásának köszönhetően négy családban adja az otthon melegét a téli hónapok alatt vadonatúj kályha, egy további családban az egyházmegye jóvoltából sparhelt mellett melegedhetnek vagy készíthetik el az ételt a családtagok.

A Nyíregyházi Egyházmegye területén jó néhány olyan család él, ahol kevés a tűzifa, nem tudják fizetni a rezsit,  így a fűtéssel kapcsolatos kérések folyamatosan érkeznek a szervezethez. A Katolikus Karitász jóvoltából az ünnepek előtt érkező, négy darab, 5 kilowattos, vegyes tüzelésű, új kályhát oda vitték, ahol valóban szükség van fűtőtestre. 

 

Kálmánházára, Máriapócsra, Kántorjánosiba és Nyírturára is került az adományból. A Nyíregyházi Egyházmegye az  egy sparheltet ajánlott fel egy szükséget szenvedő családnak. Az adományt az egyházmegyei karitász igazgatója, dr. Oláh Tamás és munkatársai, valamint a települések karitász csoportjai (a máriapócsi csoport vezetője, Lőrincz Péter és a kálmánházi csoport vezetője, Szécsiné Kristóf Júlia) adták át. A kályha mellé tartósélelmiszereket is átnyújtottak a rászorulóknak.

 

 

Fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye, Lőrincz Péter, Szécsi Norbert

Nyíregyházi Egyházmegye

Címkék#karitász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában