Kelet-retró

2023.01.03. 08:00

Nem zárta be, le sem állította a kocsiját, amíg bevásárolt

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1983. január 3., vasárnap

Nem zárta be, le sem állította a kocsiját, amíg bevásárolt

Karácsony előtt történt, hogy Vásárosnaményban az egyik benzinkútkezelő míg bevásárolt az áruházban, kocsiját nemcsak nyitva hagyta, hanem még a motort is járatta. Mire a bevásárlást befejezte, autójának hűlt helye volt. 

A tulajdonos szerencséjére a kocsi kéretlen vezetője csak a város széléig hajtott el, de az autót csak szilveszterkor találták meg, s ekkor kapta vissza gazdája.

11 kilós propán-bután gázpalackból töltötte a gázöngyújtó utántöltőjét

Utólag értesítették egy gázrobbanásról december 30-án a nyíregyházi állami tűzoltóságot. Az eset délelőtt történt a 22 éves B. L. Kígyó utcai lakásán. A tulajdonos a 11 kilós propán-bután gázpalackból töltötte a gázöngyújtó utántöltőjét, de nem győződött meg a csatlakozó tömítettségéről, miközben rövid időre távozott a helyiségből. Amikor visszatért, rágyújtott, s a gáz felrobbant. 

A tulajdonos első és másodfokú égési sérülésekkel került kórházba. Bár a tűz okozta kár mindössze ötszáz forint, a járulékos kár eléri a 200 ezer forintot. Ugyanis a detonáció következtében a falak is megrepedtek, és az épület lakhatatlan lett.

1993. január 3., péntek

Nagyszekeresen, a műemlék református templom szomszédságában is befagyott a patak, kiváló lehetőséget teremtve kicsiknek és nagyoknak a csúszkálásra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában