Földrengés

2023.02.09. 14:40

Ádáz küzdelem az idővel

Három nappal a katasztrófa után sem adták fel a mentőalakulatok a keresést.

Forrás: Dr. Papp István Archívuma

Összesen 156 magyar 26 kutyával vesz részt a mentési folyamatokban Törökországban a földrengések után. „Magyarország minden lehetséges módon megpróbál segíteni az életek mentésében” – mondta el Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón.

Mint ismert, a mentőalakulatok tagjai között nyíregyháziakat és debreceni szakembereket is találunk, akik folyamatosan beszámolnak az idővel folytatott ádáz küzdelmükről, ugyanis három nappal a földrengés után egyre fogynak a romok alatt rekedtek túlélési esélyei. Igazi bravúrnak számít, ha túlélőt - főként kisgyermeket vagy idős embert találnak a meg az összedőlt betondzsungelben.

Újabb emberélet

Dr. Papp István főorvos, és Vincellér Tibor speciális mentő a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjaként a Baptista Szeretetszolgálat Nemzetközi Rescue24 mentőcsapatának munkáját erősítik a katasztrófasújtott Antakyába.

Több embert is kimentettek már, az egyik kisfiú életéért nem kevesebb, mint 6 órán át küzdöttek, csütörtökön egy idős asszonyt sikerült kihúzniuk a romok alól.

A cikkünkben szereplő fotót dr. Papp István osztotta meg közösségi oldalán, azt írta: „14 óra kemény munka után élve kimentettünk egy nénit. A csapat török és magyar tagjai”.

A csapat debreceni tagja, Balogh Zsolt elmondta, az emberek kiszabadításához munkagépek bevetésére is szükség volt, ugyanis mindenütt rengeteg a törmelék. 
KM

 

A mentő csapat török és magyar tagjai

Fotó: Dr. Papp István Archívuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában