Adomány

2023.02.16. 12:51

Áramfejlesztők érkeztek adományba

A napokban újabb segítség érkezett Kárpátaljára a görögkatolikusoktól.

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye/P. Tóth Nóra

Áramfejlesztőket adományozott a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegyének a Nyíregyházi Egyházmegye, az adományt február 13-án a főpásztor, Szocska A. Ábel megyés püspök adta át Ungváron.

Áramkimaradások napközben 

Az ukrán állam bizonytalan időbeosztással és csökkentett óraszámban biztosít áramot, így az egyik legszükségesebb eszköz az ott élők számára a mobil generátor. A Nyíregyházi Egyházmegye az áramkimaradások kompenzálására tíz, egyenként 5,5 kilowattos aggregátort (hat, kézzel behúzhatót és négy automatát), vitt át a határon, amit Luscsák Nílus püspök munkácsi apostoli kormányzó vett át. 

– A településeken nincs közvilágítás, késő délután sok ház ablaka borul sötétségbe, gyertyafény sem mutatja a lakók jelenlétét. A kisebb boltok előtt pedig áramfejlesztők berregnek, „jellegzetes” atmoszférát teremtve a településen – mondta el benyomásait Szocska A. Ábel püspök a sokadik, Ukrajnában tett látogatása során. 

 
 
 
 

Fotók: Nyíregyházi Egyházmegye/P. Tóth Nóra
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában