Nyíregyháza

2023.03.26. 17:14

Az élet szolgálatában

Ismert médiaszemélyiség volt az előadó a női lelki napon.

Fotó: Gazdag Mihaly

– Lehet, hogy szokatlan egy templomban párkapcsolatról, szexualitásról, az anyaméhről beszélni, de nagyon fontos és időszerű. Hiszen vannak, akik felül akarják írni a természetest, arról beszélnek és azt terjesztik, hogy bárki megváltoztathatja a született nemét, vagy hogyha a nő szül, akkor feladja önrendelkezését. Támadják és átértelmezik a család fogalmát számos helyen a világban, de mi azon az állásponton vagyunk, hogy akármilyen kicsi egy baba, láthatatlan, felfoghatatlan az anyaméhben, már ott is védeni kell őt, óvni az emberi életet! Mi, életvédők segítünk a krízisterhes kismamáknak, megpróbálunk minden erőforrást megmozgatni annak érdekében, hogy gondolja át döntését, tartsa meg a gyermekét, mert az abortusz egy még mélyebb krí­zisbe taszítja nőt, ahol gyász és fájdalom kíséri végig az életét – mondta Keresztes Ilona újságíró, aki Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén tartott előadást a Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye nőknek szóló lelki napján. Szombaton a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban teli padsorokban ültek a lányok, nők, asszonyok.
A nyitó imádságot Palánki Ferenc püspök vezetésével mondták el, a főpásztor beszédében kiemelte: „Mindannyiunknak egyetlen feladatunk van: az élet szolgálata.” Majd felvezette a nap előadóját, Keresztes Ilonát, aki kétszer egyórás előadásában a fogantatástól kezdődő élet védelméről, az emberi méltóság alapértékeiről, a nőiség és az anyaság megéléséről beszélt.


Keresztes Ilona 23 évig volt a Kossuth rádió munkatársa, a „Vendég a háznál” című műsorát sokan hallgatták és kedvelték, az abban megszólaló témákat közel érezték magukhoz az emberek, hiszen a családok mindennapjairól, gyerekvállalásról, az életről mesélt. „Legyen a gyerek vendég a házunknál, akit várunk, aki érkezésének örülünk, akit ottléte alatt figyelmünkkel tüntetünk ki, akire időt szánunk, jól tartunk, és akiről tudjuk, hogy idővel elhagyja majd a házunkat, hogy sajátot teremtsen magának” –hangzott el a műsor szlogenje, mely velős üzenet a szülőkhöz a gyereknevelés lényegéről.

Az élet védelme

Keresztes Ilona aktív tagja az Együtt az Életért Egyesületnek, így a szervezet munkájáról is szólt. Megtudtuk, nemsokára elindítanak egy olyan csatornát az internetes térben, amely összefogja azokat a magzatvédelemről szóló információkat és témákat, melyek máshol nem jutnak el a fiatalokhoz. Videóikban szakértőkkel fognak beszélgetni, fájdalmas és örömteli élettörténeteket osztanak meg másokkal, melyek arról szólnak: minden élet számít, s a gyerekvállalás boldoggá teszi az embert.  
– A világ két oldalra szakadt, a konzervatív és liberális oldalra, kik egymással ellentétes nézeteket vallanak. A liberális emberek és az aktivisták egy olyan világrendet próbálnak velünk elfogadtatni, ami a természettel, a természetessel szembemegy.  Életmegélésünket, biológiai és tudományos ismereteinket egy mozdulattal söprik a kukába, s nevezik ideológiai vagy vallásfilozófiai gondolatnak, bigott vallásosnak, konzervatívnak minősítenek minket. Ezzel szemben „mindössze” annyit kérünk tőlük, hogy a tolerancia jegyében, tartsák tiszteletben a mi világlátásunkat – utalt az újságíró arra, hogy egyes európai országokban kinézik, elutasítják azokat, akik nem értenek egyet például a genderideológiával. Ez a veszély már elért hozzánk is. Arra kérte a nőket, az édesanyákat, hogy álljanak ki magukért, a saját véleményükért, merjenek igent mondani a természetesre, ne akarjanak másoknak megfelelni, mert akkor a „feje tetejére fog állni a világ”. Mondják ki bátran, hogy a nő és a férfi nem versenytársai egymásnak, hanem kiegészítik egymást, a férfi a család védelmezője, a nő pedig nem adja fel önrendelkezését, ha gyereket szül. Hirdessék: a családok képesek harmonikus szeretettel élni, s az Istentől kapott legnagyobb „megbízatás” a gyermek. 

KO

Címkék#lelkinap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában