Nyíregyháza

2023.03.07. 19:09

Közel ezren húztak nőnapi futócipőt (fotók)

Az erdei tornapályán kígyózó sorokban indultak el a futók a 4 és a 8 kilométeres távon.

Minden korosztályból érkeztek a mozogni vágyók kedd délután az első Tavaszváró Nőnapi futásra. Az Élet Forrása Egyesület azzal a céllal szervezte meg a jótékonysági rendezvényt, hogy támogassák a nőket, növeljék megbecsülésüket, s hogy felhívják a figyelmet a sport, a mozgás fontosságára.
Nem is lehetne szebb ajándékot kapni és adni nőnapra annál, mint hogy közösen, egymást támogatva, jó hangulatban tegyünk az egészségünkért, és ezáltal a szépségünkért is. A sport nem csupán a test fizikai állapotát támogatja, nagy szerepet játszik a mentális egészség megőrzésében is. Azzal sokan tisztában vannak, hogy a sport hatással van a stressztűrő képességünkre, de oldja a szorongást, javítja a közérzetet is.

Prevenció és tenni akarás

Kiss Hedvig, az egyesület elnöke, a rendezvény háziasszonya a megnyitón elmondta: nagyon fontos, hogy együtt küzdjünk az egészségünkért, majd hozzátette: büszke arra, hogy ilyen sokan eljöttek az első nőnapi futásra. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere örömmel vállalta a rendezvény fővédnökségét, hiszen mint mondta, az önkormányzat számára nagyon fontos, hogy egyre több lehetőséget biztosítson a sportolásra, az egészség megőrzésére. Úgy fogalmazott: a nőknek kulcsfontosságú a szerepük abban, hogy a gyerekeket is erre neveljék.


Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke verssel köszöntötte a hölgyeket és felhívta a figyelmet arra, hogy a nőknek a család mozgatórugójaként milyen fontos szerepük van a mindennapi életben.
Egy jó hangulatú bemelegítés után álltak rajthoz a futók és azok is, akik sétálva tették meg a távot. Az, hogy ilyen sokan részt vettek az eseményen, annak is köszönhető, hogy több munkáltató munkaidő-kedvezménnyel elengedte a hölgyeket a futásra, amire nemcsak nyíregyháziak érkeztek. A porcsalmai szociális intézményt képviselve 14-en rótták a kilométereket, Váradi Katalin pedig Nyírvasváriból jött el a lányával – elmondták, hogy a kerékpározás és a lovaglás mellett rendszeresen kocognak együtt.
Pócspetriből hatan érkeztek egy kis nordic walkingra, baráti társaságként rendszeresen sétálnak. Májer Andrásné és Suller Tiborné elmondták, ez a mozgás felkészülést jelent számukra, hiszen éppen egy ki mit tud-ra készülnek.

Jótékony célokat szolgált

Színes virágcsokorral érkeztek célba a fáradt, ám mosolygós résztvevők, ugyanis kilométerenként kaptak egy-egy színes papírtulipánt. A rendezvény alatt többféle egészségügyi szűrést is igénybe vehettek a résztvevők, de szerencsére az ápolók nem találtak komoly rendellenességre utaló értékeket. A futás jótékony célokat is szolgált: a felajánlások a Zay Anna Technikum és Kollégium Tanulóiért és Oktatóiért Alapítvány munkáját segítik majd abban, hogy színvonalasabbá tegyék az ápolók képzését, és támogathassák a hátrányos helyzetű, tehetséges diákokat.
A nőnapi futásnak akkora sikere volt, hogy jövőre is szeretnék megrendezni, de hogy a férfiak se maradjanak ki a jóból és az ünneplésből, novemberben az ő tiszteletükre is szerveznek hasonló eseményt. 

LN

Címkék#futás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában