Kisvárda

2023.04.23. 15:05

Előkelő eredmény, megtisztelő támogatás a kisvárdai iskolának

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma döntése alapján a Debreceni Egyetem középiskolai felvételi rangsorában előkelő helyet elfoglaló intézmények egyikeként a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium támogatásban részesült – adta hírül Kisvárda hivatalos honlapja.

Forrás: Debreceni Egyetem Oktatási Főigazgatóság

Mint írják, a Debreceni Egyetem beiskolázási bázisintézményeként az a kiváló szakközépiskola, gimnázium részesülhet anyagi támogatásban, amely a felvettek létszáma, a nyelvvizsgával rendelkezők száma, valamint felvettek átlagpontszáma alapján készített rangsorok mindegyikében jobb helyezést ért el az előző évinél és a rangsorok összesítésben a legjelentősebb előrelépést mutatta a megelőző évben készített összesített rangsorban elfoglalt helyéhez képest.

A Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány 2023 márciusában arról határozott, hogy az említett szempontok figyelembevételével intézményünk 1 500 000 forint támogatásban részesül!

Az összesített iskolai rangsorban intézményünk a 8. helyezést érte el és ez 40 helyezéssel történő előrelépést jelent!

A megítélt támogatás az iskola tehetségfejlesztő, pályaorientációs programjainak, valamint a diákönkormányzat programjainak megvalósítására fordítható. Az intézményt a díjátadó ünnepségen Pappné Molnár Erika igazgatónő és Nt. Kormos Csaba vezető lelkipásztor képviselte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában