Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.04.24. 10:14

Mustármaghitek ébredezése!

Lázár István atya és Harazi János hitoktató hívására összejöttek Baktalórántházáról és Ramocsaházáról a gyerekek. Ez a nap arról is szólt, hogy ismerkedjenek egymással katolikusok és protestánsok egyaránt, és közelebb kerüljenek Istenhez.

A gyerekek hitélményekben gazdagodva térhettek haza

Fotó: Harazi János

Megismerjék a templomot belülről, tanulják meg, hogyan illik Isten házában viselkedni. A szép baktai, Árpád korabeli római katolikus templomot belülről is megtekintették. Lázár István atya megáldotta a gyermekeket, és volt idő imádkozásra, beszélgetésre is. A sátoros, focis, szabadtéri mozgás és játék pedig Ramocsaházán valósulhatott meg. Sokak számára a léggömbök eregetése bizonyult a legnépszerűbbnek, főleg, hogy egy-egy szép zsoltáros idézet is el volt rejtve bennük. Éhségüket finom virslis paprikás krumplival csillapították. A gyerekek jókedvvel, vidám nevetéssel, hitélményekben gazdagodva indultak haza a nap végén. A szervezők feltett szándéka, a plébános úr segítségével, a katolikus egyház fiatal közösségeinek megszervezése, egybekovácsolása, az értékes keresztényi és hitéletre való nevelés. 
- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában