Tiszadada

2023.04.07. 11:30

Új bölcsődét avatnak hamarosan Tiszadadán

A kisgyermekes édesanyák könnyebben visszamehetnek dolgozni.

A bölcsőde épülete

Fotó: Tarnai László

Nagy teher esik le hamarosan több olyan tiszadadai család válláról, ahol az édesanyák vissza szeretnének menni dolgozni, ugyanis nemsokára átadják az új bölcsődét a településen. A tiszadadai önkormányzat közel 170 millió forintból valósította meg a gyermekintézményt, amely egy csoportszobás és 12 férőhelyes. 

Az épületben található továbbá gyerekkocsi-tároló, akadálymentes mosdó, öltöztető-átadó, fürösztő, gyerekszoba, játékraktár, takarítószer-tároló, játszókerti WC, melegítőkonyha, de vannak vezetői és gondozói irodák, öltözők is – tudtuk meg Mizser Zsolt polgármestertől. A 180 négyzetméter alapterületű intézmény teljesen akadálymentes, valamint energiahatékony. A beruházásnak köszönhetően három fő foglalkoztatása is megvalósulhat, továbbá a település élhetőbb, szolgáltatásaiban, munkalehetőségben gazdagabbá vált. A bölcsődét május elsején vehetik birtokukba az „új lakók” – tájékoztatta szerkesztőségünket Tarnai László. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában