Tiszaszalka

2023.05.09. 17:30

A kis Beregi Tudóso(k)k óriási sikere Szovátán

A tiszaszalkaiak győzelme a Kárpát-Medencei Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők döntőjében.

Már önmagában az is komoly fegyvertény, hogy a Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és AMI Tiszaszalka, Beregi Tudóso(k)k nevű csapata volt az egyik azon három magyarországi csapat közül, amely részt vett a Kárpát-Medencei Magyar Feltalálók, Tudósok és Felfedezők szovátai döntőjében.

 

– Tanulóink a Nemzeti Múzeumban megrendezett korábbi kisdöntőben vívták ki a lehetőséget, hogy ott legyenek a Magyarországot képviselő három együttes között – közölte Kristán Zoltán felkészítő tanár.
Erdély egyik legcsodálatosabb ékszerdobozában, Szovátán, az anyaországbeli csapatok mellett a három legjobb erdélyi és felvidéki csapat vett részt a nagydöntőn.
– Hatvannégy magyar feltaláló, tudós, felfedező életútját, találmányait összefogó elméleti tudáson kívül, a versenyen nagy szerepet kapott a csapategység. Nem csak a hibátlan feladatmegoldásokat értékelték, hanem a pontszámoknál sokat számított a gyorsaság és a pontosság. Öröm volt nézni, ahogyan tanulóink fordulóról-fordulóra egyre magabiztosabban vették az akadályokat.
Az eredményhirdetésnél aztán kiderült, hogy az elvégzett munka ezúttal is meghozta a gyümölcsét, hiszen sikerült megszerezniük a bajnoki címet. Az első helyezett csapat tagjai: Balázsi Blanka, Kósa Nikolett, Nagy Petra Hanna és Bedő Lukács. Tartalék csapattag: Barta Noémi. Gratulálunk a gyerekeknek ehhez a csodás eredményhez. Felkészítő: Kristán Zoltán és Varga Gábor. Köszönet illeti a felkészülésben nyújtott segítséglért Kósáné Kósa Edinát is.

LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában