Nyíregyháza

2023.06.22. 12:32

Egészségügyi dolgozókat díjaztak (fotók)

Ketten vehették át a Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója Babicz Béla-díjat.

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartották a képviselők a városházán.   A közgyűlés által adományozott „Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója Babicz Béla-díj”-át ketten vehették át dr. Kovács Ferenc polgármestertől.

Dr. Ujvári Katalin Zsuzsanna pályája kezdetén 9 évig dolgozott neurológusként, majd praxisban folytatta hivatását. Férje, dr. Fekete László háziorvos, mindkét lányuk az orvosi hivatást választotta. A méltatásából kiderült: „Háziorvosi tevékenysége idején számos beteg az orvosválasztás lehetőségével élve vitte át TAJ kártyáját az ő praxisába, hiszen a róla kialakult nagyrabecsülés, valamint az általa teremtett légkör miatt közismertté vált. Magas szintű szakmai tevékenység és kiváló diagnosztikai képesség jellemezte gyógyító munkáját. Megnyugtató, határozott, derűt sugárzó személyiség, akinek a vizsgálatai alaposak, diagnózisai helytállóak voltak. Munkájában tükröződött, hogy mennyire szereti hivatását. Lelkes hozzáállása, magas szakmai tudása miatt méltán érdemelte ki a kitüntetést”.

Kósa Katalin 1986 óta dolgozik az egészségügyben. A Kölcsey Ferenc középiskolában végzett egészségügyi csecsemő- és gyermekgondozási szakon. A kitüntetése előtt elmondták róla, hogy az iskola elvégzése után a fehérgyarmati kórházban helyezkedett el, 1990-ben, házasságkötését követően költözött Nyíregyházára, és itt is alapított családot férjével. Ekkor még dr. Nagy Anna házi gyermekorvos munkáját segítette asszisztensként, azt követően pedig dr. Kocsis Klára mellett kezdett el asszisztálni. Napi munkája mellett sokat dolgozott a gyermek, illetve felnőtt ügyeletben egyaránt. Munkájában elhivatott, nagy szakmai tudással és teherbírással rendelkezik. Hivatása iránti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. A körzetben ellátott feladatai mellett rendszeresen részt vállal az alapellátás ügyeleti munkájában is. Az egészségügyben eltöltött 37 éve mind emberileg, mind szakmailag azt bizonyítja, hogy méltán szolgált rá a kitüntetésre.

Ezt követően dr. Harsányi Andrea fogorvos címzetes főorvosi címéhez gratulált dr. Kovács Ferenc polgármester, aki napirend előtt közölte, hogy dr. Ulrich Attila alpolgármesterrel az előző közgyűlés óta Szatmárnémetiben és Eperjesen vettek részt a városnapi rendezvényeken, ahol a nyíregyházi turisztikai cég munkatársai, kistermelők és kézművesek is népszerűsítették a szabolcs-szatmár-beregi vármegyeszékhelyt.    

Póka Imre (Szövetségben Nyíregyházáért) felszólalásában közölte: „Kezembe vettem a Kelet-Magyarországot, és azt olvastam, hogy újra nyit a balsai posta. A többezer aláírás elég meggyőző érv ahhoz, hogy a kertvárosi posta is újra nyisson”.

Dr. Kovács Ferenc polgármester reagálásában megjegyezte, hogy „a posta állami cég, gazdálkodó szervezet, hoztak egy országos érvényű döntést. Folyamatosan egyeztetünk több kereskedelmi lánccal, bízom benne, hogy rendeződik a posták helyzete Nyíregyházán”.

A képviselők egyhangúlag elfogadták az önkormányzat fenntartásában működő óvodák a 2023/2024-es nevelési év előkészítéséről szóló előterjesztést. Az egészségügyi alapellátás átszervezéséről, a védőnői ellátással összefüggő módosításokról az ellenzékiek nemmel voksoltak, de az előterjesztést a többség megszavazta.

KM

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában