Nyíregyháza

2023.06.29. 15:58

„Egyetemes” az OTP Fáy Alapítvány

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és az OTP Fáy Alapítvány.

Havay Dóra Anna, dr. Szabó György, Halkóné dr. Rudolf Éva, Csejtei Ildikó és Bohár Ernő

Forrás: Fotó: Váczy Norbert

- Az OTP Fáy András Alapítvány konkrét projektekre épülő, mindkét fél számára előnyös, hosszú távú együttműködés kialakítására törekszik a Nyíregyházi Egyetemmel – hangsúlyozta Csejtei Ildikó, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezetője.

– Egyetemünk és az OTP Fáy Alapítvány közötti együttműködési megállapodás célja a hallgatók jövőtudatos gondolkodásának, pénzügyi kultúrájának fejlesztése, közös tudásmegosztó szakmai rendezvények szervezése, valamint közös kutatás-fejlesztések indítása – jegyezte meg dr. Szabó György rektor a csütörtöki, sajtónyilvános rendezvényen, ahol a Pénzügyi Alapműveltségi Programot sikeresen teljesítő hallgatóknak ünnepélyes keretek között nyújtották át a felnőttképzési tanúsítványt.

– A pénzügyi kultúra, a pénzügyi tudatosság fejlesztése nemcsak egyéni, hanem társadalmi érdek is. Ezt a tényt felismerve és a vele járó feladatot vállalva a Nyíregyházi Egyetem kidolgozta a Pénzügyi kultúra tantárgyat, amely 2017 tavasza óta valamennyi hallgatója számára elérhető – akkoriban ez úttörő vállalás volt a hazai felsőoktatás palettáján – fűzte hozzá Havay Dóra Anna

tanársegéd, kapcsolattartó.

– A jövőtudatos úton tovább haladva jött létre a Nyíregyházi Egyetem és az OTP Fáy Alapítvány között a hosszú távú stratégiai együttműködés. Ez kiterjed az oktatás, a szakmai gyakorlat, a közös szakmai rendezvények, valamint a közös kutatás területére is – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár.

– Az OTP Fáy Alapítvány és a Nyíregyházi Egyetem együttműködése hozzájárul a hallgatók pénzügyi tudatosságának erősítéséhez és a vállalkozásalapítási ismereteik bővítéséhez – közölte Bohár Ernő, az OTP Fáy András Alapítvány stratégiai és innovációs igazgatója. – Ennek értelmében az együttműködési megállapodás részeként az egyetemi képzési programba illesztve válik elérhetővé a hallgatóknak az alapítvány Pénzügyi Alapműveltségi Programja és a vállalkozásalapításról és -működtetésről szóló e-learning tananyaga is. Emellett szakmai gyakorló helyet is biztosít az alapítvány a hallgatók számára a Nyíregyházi Oktatási és Innovációs Központjában.

Az OTP Fáy Alapítvány célja a fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, ezen belül kiemelten a pénzügyi kompetenciáiknak a fejlesztése. Immár felnőttoktatási intézményként is működik, és e-learning, valamint blended képzéseket nyújt az érdeklődők számára. Az alapítvány két korszerű, high-tech eszközökkel felszerelt Oktatási és Innovációs Központot is üzemeltet: Budapesten, illetve Nyíregyházán.

LTL
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában