Pusztadobos

2023.06.14. 16:02

Értékelték a tavalyi évet a falugondnokok

A közgyűlés egyik pillanata

Forrás: Fotó: Bereczkiné Csobolya Zsuzsanna

Szép és tartalmas napot tölthettek együtt Szabolcs-Szatmár-Bereg falu- és tanyagondnokai Pusztadoboson Dani Attila polgármester meghívására. A község vezetője tárogatózenével nyitotta meg a rendezvényt. A résztvevők megemlékeztek volt kollégájukról, Szászi István Lászlóról, Olcsvaapáti falugondnokáról, akit éppen aznap délután kísértek utolsó útjára. 
A közgyűlésen Bereczki Lajos egyesületi elnök értékelte a 2022-es év munkáját. Mint elmondta, a tavalyi esztendő sem volt könnyű, de sikerült a pluszfeladatokkal megbirkózni. Bár a Covid-járvány már enyhült tavaly, azonban kitört az orosz–ukrán háború, ami különösen a határ menti falu- és tanyagondnokoknak jelentett többletmunkát, az azt követő gazdasági válság pedig mindenki életét megnehezítette. Az egyesület könyvelője a pénzügyi helyzetről számolt be, ismertette a bevételek és kiadások alakulását. A településen működő kézművesszakkör kiállítását Nagy Edina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója nyitotta meg. Ismertette a szakkör munkáját, eredményeit és a közösségi színtér kedvező hatását a településre. 
Ezt követően díjakat vehettek át a kiváló munkát végzett személyek. A közgyűlés befejezéseként a résztvevők megtekintették a kézműves-kiállítást. Ezután a sport kapta a főszerepet, lejátszották a Falugondnokok–Pusztadobos barátságos labdarúgó-mérkőzést, amit a házigazdák csapata nyert. A pusztadobosi önkormányzat ebéddel kedveskedett a vendégeknek, majd volt tombolasorsolás is, végül a község nevezetességeit tekintették meg a közgyűlés résztvevői. 

KM

Elismerések
Az Emberekért díjat vehette át: Nagy Edina, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója, Gönczi Lajos (Tivadar), Kiss Csaba (Vámosoroszi), Szűcs Gábor (Nagyvarsány), Molnár Károly (Nyírlövő), Bakó Gábor (Hetefejércse). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában