Nagykálló

2023.06.14. 17:56

Felújított védőnői szolgálat Nagykállóban (fotók)

A védőnők áldozatos munkáját ismerték el Nagykállóban, ahol szerdán egy felújított épületet is átadtak a védőnők számára.

Fotó: Pusztai Sándor

A városban öt védőnő dolgozik az alapellátásban, s a szociális szféra más területein is kiveszik a részüket a munkából, hivatástudattal, odaadással dolgoznak.

– Az Ady Endre utcai épület 70 millió forintból korszerűsödött, amelyhez a Belügyminisztérium 44 millió forintot biztosított, s a beruházáshoz az önkormányzat is hozzájárult – tudtuk meg a térség országgyűlési képviselőjétől, dr. Simon Miklóstól. Elmondta, a választókerületében az utóbbi években sorra újultak meg az orvosi rendelők, egészségházak, valamint a védőnői szolgálatok telephelyei. 

– Összesen 13 településen sikerült megújítani a komplexumokat, az úgynevezett Település-és területfejlesztési Operatív Program forrásaiból, illetve a Belügyminisztérium támogatásával. Ezen túlmenően az egészségügyi ellátáshoz kapcsolódó teljesen új épületeket is adtunk át a választókerületben, összesen 700 millió forintot költhettünk a szolgáltatások színvonalának erősítésére, a dolgozók és a betegellátás komfortjának növelésére – tette hozzá dr. Simon Miklós.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában