Fehérgyarmat

2023.06.21. 09:33

Lezuhant a vadászrepülő

Tizenöt éve történt a vadászrepülőgép-katasztrófa Fehérgyarmat közelében.

Az L-39 Albatros vadászrepülőgép

Forrás: Fotó: Wikipédia

„A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis állományába tartozó kétüléses L-39 típusú vadászrepülőgép kiképzési repülés végrehajtása közben Fehérgyarmat közelében balesetet szenvedett 2008. június 20-án 11.42-kor. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette” – adott ki közleményt tizenöt éve a Honvédelmi Minisztérium.

A jetfly.hu hírportálon a bajtársak így emlékeztek: „Kellemes nyári hétvégére készült mindenki. Volt, aki a strandolást favorizálta, más egy közös focimeccs nézésre invitálta barátait és páran a borutcában szerettek volna bort kóstolni. Már előre éreztük a finom vörös bor izét, mikor csörgött a telefon. Rossz hírt közölt. Fehérgyarmat közelében lezuhant a Magyar Honvédség L-39 Albatros típusú repülőgépe és a fedélzetén repülők életüket vesztették.
A gondolatban kortyolt bor íze rögtön megkeseredett és az eltávozott pilótákra, barátokra, Janicsek Andrásra és Ignácz Zoltánra gondoltunk.
Felidéződnek az utolsó közös pillanatok, amikor elindul a két hajózó az indítási zónához, beülnek a gépbe és felszállnak. Az égre tekintve a felhők között láthatjuk, ahogy még utoljára visszanéznek, intenek és elindulnak az égi felszállópálya felé egy újabb repülésre, egy másik dimenzióban.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában