Nyíregyháza

2023.06.28. 10:59

Nyíregyháziak figyelem! Újabb utcákon és területeken kell fizetni a parkolásért!

Július elsejétől bővülnek a fizető parkoló zónák Nyíregyházán.

Fotó: Bordás Béla

Tavaly szeptember végén fogadták el annak a közgyűlési rendeletnek a módosítását, amelynek értelmében az I. övezetbe tartozó parkolási zónát északi irányba, míg a II. zónát több irányba terjesztik ki. A bővítésekhez szükséges, jogszabály által előírt felméréseket minden esetben lakossági kérésre végezték el. Ennek megfelelően az I. zónában 6 utca, illetve útszakasz, a II. zónában 13 utca válik fizetőssé. Az újonnan bevont területek minden esetben már meglévő fizető zónákhoz csatlakoznak. A héten telepítik a 20 darab új, illetve felújított parkolójegy kiadó automatát, illetve folyamatosan helyezik ki a szükséges KRESZ táblákat is.

Fotó: Bordás Béla

A fizető parkoló övezetek bővítésével 1429 darab parkolóval lett több a NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett fizető parkolók száma, így július 1-től több mint 5300 darab parkolóhelyért kell már fizetni a városban. Az újonnan bevont területeken lakóknak természetesen lehetőségük van lakáskörnyéki bérlet vásárlására, amennyiben valamennyi, a rendeletben meghatározott feltételnek megfelelnek. A lakáskörnyéki bérlet minimálisan negyedéves időtartamra, magánszemély tulajdonában, illetve használatában lévő gépkocsira az üzemeltető, használó állandó lakcíme közvetlen közelében található fizető parkoló körzet használatára váltható. A lakáskörnyéki parkoló bérlet kiváltásának feltétele, hogy a személygépjármű forgalmi engedélyében szereplő lakcím megegyezzen a lakáskörnyéki parkoló bérletet kiváltó személy lakcímkártyáján szereplő állandó lakóhellyel vagy a tartózkodási hellyel. Nem magánszemély tulajdonában lévő gépkocsira, melynek üzemeltetője, használója magánszemély, szintén adható lakáskörnyéki bérlet az üzemeltető, használó állandó lakcíme közelében található fizető parkoló körzet használatára, amennyiben munkáltatója engedélyezte számára a személygépjármű magánhasználatát és erről igazolást is kiállított. Ezt az igazolást a parkoló bérlet kiváltásakor be kell mutatni a NYÍRVV Nonprofit Kft. parkolási ügyfélszolgálatán. Egy lakcímre maximálisan 2 darab lakáskörnyéki bérlet adható ki, illetve 1 rendszámra csak 1 darab lakáskörnyéki bérlet váltható.

Összeszedtük azokat az utcákat, területeket, ahol július elsejétől fizetni kell a parkolásért.

Fotó: Bordás Béla

I. zónában:

Kossuth u. 51-59. előtt

Körte u. tömbbelső

Epreskert u. (Krúdy Gyula Gimnázium előtt)

Homok sor

Sarkantyú u.

Ferenc krt. 27-45. sz. mögött

II. zónában:

Pacsirta utca

Kígyó utca – ABC előtti terület

Debreceni utca (Hatzel tér – Kígyó utca közötti szakasz)

Hatzel tér (Debreceni utcától nyugatra eső része)

Dohány utca

Vasvári P. u. – Őz köz tömbbelső

Őz utca az Őz köz 32. számig

Őz köz (Árok u. – Északi krt. között)

Bessenyei tér 3-4. belső udvar

Szent I. u. 63-69. mögött – Erzsébet ABC mellett

Ady E. u. a Szántó Kovács János utcáig

Szántó K. J. u. (Ady E. u. – Szántó K. J. u. által határolt terület belső parkolói)

Zenta u.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában