Bogács

2023.07.09. 10:29

A jövő orvosai Down-szindrómás fiatalokkal táboroztak

Orvostanhallgató mentorokkal töltöttek el egy hetet Down-szindrómás fiatalok a bogácsi Thermál Camping jurta üdülőközpontjában.

 A tábor célja nemcsak az volt, hogy a fiatalok a különféle színes programok alatt jól érezzék magukat együtt, hanem az is, hogy a leendő orvosokban olyan empátia alakuljon ki, amellyel egy esetleges Down-szindróma diagnózist megfelelően tudnak kommunikálni az érintett szülők felé. A Debreceni Egyetem hallgatói önkéntesként támogatták a tábort, a közösen töltött idő pedig lehetőség nyújtott nekik arra, hogy közelebbről megismerkedjenek a csupaszív fiatalokkal. 

 

A közös reggelik, a kirándulások, fürdőzések, és az esténként jóízűen, közösen elkészített és elfogyasztott vacsorák, s nagy beszélgetések nemcsak élményt jelentettek: ezek során közelebb kerültek egymáshoz a táborozók.

 

 – Az egyik fontos missziónk a társadalmi szemléletformálás, így nagyon örülünk annak, hogy a jövő orvos generációja nyitott arra, hogy egy hetet töltsön Down-szindrómával élő fiatalokkal. Fontos ez egyesületünk számára, hiszen a diagnózis közlésénél meghatározó az orvosi kommunikáció. Úgy látjuk, hogy a táborban résztvevők sokat tanultak egymástól. A mi fiataljaink életszeretete ragadós, és a felmerülő nehézségek együtt könnyedén legyőzhetők – mondta Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke. Az orvostanhallgatók mellett számos cég is fontosnak tartotta ezeket a célokat, a vállalkozások többek között élelmiszeradománnyal járultak hozzá a tábor megvalósításához – tájékoztatta lapunkat Pokoraczkiné Vékony Katalin, az egyesület marketing és fundraising koordinátora.

 

Fotók: Egyesület 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában