Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.07.14. 08:27

Árhullám érkezése várható folyóinkon

A folyóknak nem jelentenek gátat az államhatárok, így ami a szomszédos országokban történik, az hamarosan Magyarországon, pontosabban vármegyénkben is érezteti hatását.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / MTI

Vármegyénk árvízvédelmi szakemberei nagyobb figyelmet fordítanak ezekben a napokban a Romániából érkező adatokra, ugyanis az erdélyi és a partiumi folyók vízgyűjtő medencéire is árvízvédelmi készültséget rendeltek el a román hatóságok.

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el csütörtökön a romániai Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) több folyó vízgyűjtő medencéjére. Július 13-án, csütörtökön 15 órától péntek reggel 8 óráig másodfokú riasztás van érvényben a Visó és az Iza Máramaros megyei, valamint a Nagy-Szamos Beszterce-Naszód megyei vízgyűjtő medencéjében. Ugyanakkor péntek délig a vízállás meghaladhatja az elsőfokú készültségi szintet több Máramaros, Szatmár, Beszterce-Naszód, Bihar, Kolozs, Szilágy, Arad, Fehér, Hargita, Maros, Brassó, Szeben, Kovászna, Suceava, Neamţ, Bákó, Iaşi, Vaslui, Galac, Vrancea és Botoşani megyei folyó vízgyűjtő medencéjében – figyelmezettek a hidrológusok.  

Forrás: kronikaonline.ro/erdelyi-hirek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában