Nyírmada

2023.07.16. 10:46

Két stílus, egy életérzés a művelődési házban

Csáki Alexandra

 Vincze László 85 év ecsettel című kiállítása után két teljesen eltérő stílusú alkotó munkáiból nyílt impozáns tárlat a nyírmadai művelődési ház és könyvtár előadótermében. Szűcsné Bíró Csilla és Deák Tiborné Gabika nemcsak jó barátok, mindketten ugyanazt a hivatást választották: óvodapedagógusok. Igaz, Gabika nemrégiben nyugdíjba ment, de az együtt töltök évek, a kiváló munkakapcsolat és a közös hobbi – az eltérő gondolatvilág ellenére is – kihatott az alkotásaikra.
Szűcsné Bíró Csilla alkotásaira leginkább a pedagógusi munkássága alatt szerzett élmények, a gyerekekkel eltöltött idő volt nagy hatással. Fest, hiszen ezzel lesz egész élete, s azért, hogy önmagával összhangban maradjon. Az anya-gyerek szeretetkapcsolat és a mesevilág áll alkotásainak középpontjában, képei az év nagy részében a Nyírmadai Napsugár Óvodában is láthatók.
Deák Tiborné Gabika mandaláival mutatkozik be a nagyközönség előtt. A selyemfestményein látható szimbólumok, motívumok az univerzum eltérő aspektusait hordozzák magukban, melyek örömöt, lelki békét és megnyugvást adtak számára.
– Azért festek, mert gyógyítja a lelkem, megtalálom általa a kiutat a nehéz élethelyzetből, az elkészült képek szépségéből pedig folyamatosan töltekezhetünk – vallja. Az Alkotó óvodapedagógusok munkái című kiállítás július 28-áig látogatható. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában