Nyíregyháza

2023.07.27. 15:44

Ma este megbukunk a szabadtéri színpadon

Csáki Alexandra

Forrás: A Móricz Zsigmond Színház archívuma

Fotó: Juhasz Eva

Egy amatőr színjátszó csoport nagy fába vágja a fejszéjét: egy klasszikus angol krimit készülnek előadni Gyilkosság a Haversham kastélyban címmel. Nagy nap ez a bemutató a társulatot vezető rendező életében, hiszen sikerült olyan csapatot verbuválnia és olyan darabot találnia, hogy a szereposztás végre tökéletes lehet. A költségvetés kivételesen megengedi, hogy rendes díszlete legyen a produkciónak. Neki is vágnak boldogan és nagy lendülettel az előadásnak, csakhogy az első másodpercben történik valami. Majd a másodikban, a harmadikban, a negyedikben... Folyamatos és egyre súlyosabb szerencsétlenségek törnek a szereplőkre, akik rendületlen bátorsággal küzdenek az elemekkel egy összeomlás felé sodródó darabban, eltökélve, hogy bármi áron végigjátsszák, semmi sem állíthatja meg őket. Vagy mégis?

Az eredetileg Londonban bemutatott Ma este megbukunk című Lewis-bohózat Angliában és Amerikában is elnyerte az év legjobb vígjátékáért járó díjakat. Nem csoda, hiszen a mértani pontossággal szerkesztett virtuóz bohóctréfák, a kaszkadőrmutatványoknak beillő bravúros akciók garantáltan feledhetetlen estével, önfeledt, rendkívül intenzív szórakozással teszik boldogabb emberekké a kikapcsolódásra vágyókat. Reméljük, ez vár a Rózsakert Szabadtéri Színpad közönségére is augusztus 5-én, szombaton 20.30-tól. A Móricz Zsigmond Színház a Mischief Worldwide Ltd.-vel együttműködésben bemutatja a Mischief Theatre produkcióját Horváth Illés rendezésében, Tóth Zolkával, Nagyidai Gergővel, Kuthy Patríciával, Gulácsi Tamással és Gulyás Attilával a főbb szerepekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában