Kisvárda

2023.07.15. 07:39

Tripláznak a Doktorock

Gyermek- és felnőtt­előadások kínálnak igényes szórakozást a Várszínházi Estéken.

Szon.hu

Kalamazoo – Hernádi Judit és Kern András előadásában

Forrás: Fotó: Orlai Produkció

Alig, hogy véget ért a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, kezdődik a Várszínházi Esték, így biztosan nem maradnak kikapcsolódási és feltöltődési lehetőség nélkül Thália szerelmesei. A programsorozatot július 15-én, szombaton a Pesti Művész Színház két produkciója nyitja. Délelőtt a gyerekeket várják a művelődési házba, ahol az Oroszlánkirály című musical repíti el őket a végtelen szavannákra. Szimba, a kis oroszlán története generációk kedvence, Mujahid Zoltán és Lénárt László feldolgozása is belopja magát a közönség szívébe.

A Maga lesz a férjem egy nagyszerű szerelmi történet, amelyet Márkus Alfréd kiváló zenéi tesznek még izgalmasabbá. Koltai Róbert rendezését 20.30-tól láthatja a Refi színpad közönsége.

Mosolyt csalnak az arcokra

A magyar filmek „leglegleg”-je az Indul a bakterház, Regős Bendegúz alakja pedig örökre egybefonódott az 1980-ban bemutatott filmen őt megformáló, akkor 13 esztendős Olvasztó Imrével. A vígjáték színpadi változatát a Turay Ida Színház társulatának előadásában július 22-én, szombaton este fél kilenctől a Refi színpadon élvezheti a kisvárdai publikum.

Egy héttel később, július 29-én egy jól összeszokott páros csal mosolyt az arcokra 19 órától a művelődési házban. Hernádi Judit és Kern András a Kalamazoo című komédiával érkezik a rétközi kisvárosba, hogy elmeséljék, milyen a romantika az élet második felvonásában.

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be… A lángoló szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös, Fergetes – Sissi legendája produkcióját, amit augusztus 5-én 19 órától a művelődési házban mutatnak be.

Egymás után három estén

A Kisvárdai Várszínház a Doktorock Színtársulat közreműködésével mutatja be A vörös malom című musicalt. A Molnár Ferenc, Kocsák Tibor és Miklós Tibor tollából színpadra álmodott előadás egymás után három napon, augusztus 18-án, 19-én és 20-án is játssza a társulat – mindhárom estén 19 órától a művelődési házban.

Az idei Várszínházi Esték a gyerekek nagy kedvence, a Tompeti és Barátai koncertje zárja augusztus 26-án 11 órától. A művelődési házban adott interaktív, élőzenés műsorukon a kicsik sok érdekes hangszerrel ismerkedhetnek meg, úgy, mint furulya, szájharmonika, arab és afrikai dobok, kazu, gitár és mindenféle zenélő kütyü. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában