Nyíregyházi Egyházmegye

2023.08.13. 09:29

Energetikai felújítás a Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégiumban

Megújult a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium épülete – adta hírül a Nyíregyházi Egyházmegye.

Kanalas Ottilia

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Azt írják, a Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium ( (4400 Nyíregyháza, István utca 3. és Liliom utca 31.) négy éve működik a Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában.

– A gimnázium célja, hogy családias, görögkatolikus szellemiségű környezetet alakítson ki, ahol a diákok egyéni képességeiket magas színvonalú oktatás révén tudják kibontakoztatni. Nyíregyháza minden középiskolájából felvesznek diákokat, felekezeti hovatartozástól függetlenül. A háromágyas, korszerűen berendezett szobákban nyugodt körülményeket tudnak biztosítani v álla közleményben. A felújított épületben helyet kaptak az egyházmegye köznevelési-közszolgálati feladatait ellátó intézményeinek irodái, foglalkoztatóhelyiségei is.

 

Részletezik, hogy az 1975-ben épült épület energetikai felújítása során a korszerűtlen, elavult fűtési rendszer és nyílászárók megújultak. Az épület energetikai besorolása a korszerűsítés hatására magasabb szintre emelkedett. Külső homlokzata, a födém és ferdetető-felület korszerű hőszigetelést kaptak, a homlokzati nyílászárókat pedig háromrétegű üvegezéssel ellátott hőszigetelt műanyag szerkezetekre cserélték. Mint írják, a gépészet is megújult,  a fűtési rendszer teljes mértékben, az elektromos fogyasztás csökkentése érdekében egy 25,2 kW teljesítményű napelemes rendszert is kiépítettek a déli tájolású tetőszerkezeten – tájékoztatott a Nyíregyházi Egyházmegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában