Nyíregyháza

2023.08.20. 16:23

Fókuszban a helyi termékek Nyíregyházán

Újabb négy helyszín ad otthont és újra a helyi terméké lesz a főszerep a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat októberi rendezvényein.

Szon.hu

A „Helyi termék” című rendezvénysorozat 2023. október 3. és 17. között folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat közös szervezésében, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével - olvasható a NAK honlapján.


A rendezvényeken elhangzó előadások a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz tartozó jogszabályi változásokról szóló témákat ölelik fel. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. A rendezvényeken a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyvet minden résztvevő számára elérhetővé teszik, ezzel kívánnak segítséget nyújtani a gazdáknak feladataik megoldásához szükséges döntések napi szintű felelős meghozatalában. Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők a rendezvényeken.


A rendezvénysorozat első őszi nyitó eseményére 2023. október 3-án Pécsett kerül sor. Ezt követően október 5-én Zalaegerszeg, majd október 11-én Nyíregyháza, és végül október 17-én Szolnok ad helyet a rendezvénynek. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket, további információ pedig az mnvh.hu/helyitermek oldalon olvashatnak az érdeklődők. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában