Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.08.16. 10:48

Ismét tarolt a szabolcsi alma és meggy a nemzetközi versenyen

A 30 éves családi vállalkozást, mátészalkai a Nobilis Zrt.-t az idén is a világ vezető élelmiszergyártói között jegyezték: újabb három új termékkel nyerték el a nemzetközi Great Taste díjat. Az új akácmézes-fahéjas tejcsokoládés aszalt meggyet 2 csillaggal, a Ruby csokoládés almaszirmot és a kakaóporos tejcsokoládés mandulát pedig 1-1 csillaggal jutalmazta a zsűri.

Száraz Anita

Forrás: Nobilis

Gasztro Oscar-díj

A Great Taste Awards a világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenye, amelyet az élelmiszeripar Oscar-díjaként tartanak számon. A zsűrizés „vakon” történik, minden terméket eltávolítanak a csomagolásából, így semmi nem befolyásolja a többlépcsős értékelési folyamatot. Ebben az évben 109 országból közel 15 ezer új termék érkezett a megmérettetésre, melyet a legnevesebb séfekből, ételkritikusokból, élelmiszeripari szakértőkből, és gasztrobloggerekből álló, több mint ötszáz tagú zsűri 89 nap alatt értékelt. 

A Great Taste Award szervezője, a brit Guild of Fine Food megosztott néhány, az értékelési folyamat alatt írt megjegyzést a Nobilis Zrt-vel. Többek között ezt írták: „Rajongtunk ezekért a természetesen édesen-savanyú csokis drazséknak a harmonikus frissességért, lédússágáért. Nagyon sok meggyes csokoládés termék íze mesterséges, de ez kivétel, ilyen finomat még nem kóstoltunk...”

Innovációra ösztönző díj

Novák Éva, a Nobilis egyik tulajdonosa, a díjnyertes termékek megálmodója elmondta, a Great Taste elismerés nagyon sokat jelent egy olyan független, tradicionális családi vállalkozásnak, mint amilyen az övék.  – Bizony, sok munkával és áldozattal jár egy vállalkozás vezetése, de az ehhez hasonló elismerések erőt adnak, jelzik, hogy jó úton haladunk és újabb innovációs törekvésekre ösztönöznek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában