Vihar

2023.08.06. 16:52

Máriapócson adta ki a dühét a péntek esti vihar (fotók)

Közel negyven esetben avatkoztak be a péntek esti vihar miatt a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Csáki Alexandra

 A legtöbb esetben úttestre dőlt fákat távolítottak el, de leszakadt villanyvezetékek, ezek miatt keletkezett tűz és villámcsapás miatt is kérték a katasztrófavédelem segítségét. A vihar Máriapócson adta ki a dühét, a kisvárosban több mint húsz ingatlan tetőszerkezetét bontotta meg a szél, egy családi ház tűzfala pedig megdőlt, az elektromos bekötő vezeték tartotta, emiatt hat embernek kellett elhagynia az ingatlant.

–  Az első ijedtség után megmozdult a település, megjelentek a szomszédok, rokonok, hogy segítsenek azoknak, akiknek megrongálódott az otthona. Akinek szüksége volt fóliára, annak az önkormányzat biztosított,  nem maradhatott tető fedetlenül.  A kisebb hiányosságokat megpróbálta ideiglenesen orvosolni a lakosság, a nagyobb károkat pedig a tűzoltó igyekeztek enyhíteni – mondta el lapunknak Papp Bertalan. Máriapócs polgármestere hozzátette: az útra dőlt fákat az önkormányzat, a leszakadt, veszélyes villamosvezetékeket a szolgáltató szakemberei távolították el. Szombat este visszajött az áram is.
– A vasárnap már csendesebben telt, s bár egész nap szemerkélt az eső,  már biztonságban voltak a megrongálódott otthonok is. A nagyobb helyreállítási munkálatok hétfőn kezdődnek, a gond csak az, hogy az érintett családok felének nincs biztosítása, a tetőjavítás pedig nem olcsó dolog – sóhajtott a településvezető, aki szerint jó pár napnak el kell telnie ahhoz, hogy helyreálljon a rend Máriapócson. KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában