Csenger

2023.08.03. 16:57

Megújul a Halom-gödör környezete

Új színfoltja, különlegessége lehet a Szamos-parti városnak.

Szon.hu

Erdős Tamás alpolgármester (b1) és Forján Zsolt polgármester (b2) a helyszínen tekintette át a fejlesztési terveket

Fotó: Kákos Dávid

A Kelet-Magyarország hasábjain négy éve írtuk meg: „a határon átnyúló projektben születik újjá a Halom-gödör elnevezésű tó és annak környezete. Ennek apropóján rendeztek környezet- és természetvédelmi fórumot a csengeri polgármesteri hivatal házasságkötő termében. Forján Zsolt polgármester ismertette a beruházás Csengerre vonatkozó részleteit.

– A megújuló tónak köszönhetően nagyszerű lehetőség nyílik majd az iskolás gyermekeknek arra, hogy a Szamos élővilága mellett immár a városon belül, testközelből találkozhassanak egy tó élővilágával is, megismerhessék annak működését, és ez nagy szerepet játszhat abban, hogy környezettudatos, természetet kedvelő és óvó felnőtté váljanak.

Megújul a meder és többek között a betelepítéseknek köszönhetően újjáéledhet a tó élővilága is. A tó környezetét is teljes egészében újjávarázsolják, ami pihenő- és oktatóparkként, minitanösvényként funkcionál majd. A partról hídon megközelíthető szigetet hoznak létre a tó közepén, ahol a tó élővilágáról szóló információs táblákat helyeznek el”.

A csengeri önkormányzat tulajdonában lévő szabadidő- és pihenőpark hamarosan megújul a Leader-programnak köszönhetően.

A park egyik fő látványeleme a meglévő tó. A felújítási munkák során kialakítanak egy térkőburkolatú sétányt, pihenőpadokkal. Kőrist és fűzfát telepítenek.

– Az ingatlan a beruházást követően megfelel a funkciója által meghatározott céloknak. Beleilleszkedik a településképbe, alkalmas lesz a szabadidős tevékenységekre, valamint a közösségi és családi programok helyszínéül is szolgálhat – mondta Forján Zsolt a terepbejáráson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában