Demokratikus Koalíció

2023.09.08. 18:51

A jövőért aggódva adtak hangot kifogásaiknak

Szon.hu

Tüntetést szervezett péntek délután a Demokratikus Koalíció nyíregyházi szervezete dr. Sápi Mónika, a DK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerületi elnökének vezetésével a Nyíregyházára tervezett kínai akkumulátorgyár felépítése ellen. „Nem adjuk a városunkat” – írták a molinóra és hangoztatta beszédében az egyébként vásárosnaményi illetőségű baloldali politikus. Bírálta a vármegyeszékhely vezetését, hogy sem a lakossággal, sem az ellenzéki képviselőkkel nem egyeztetett a városba települő akkumulátorgyárról.

– Először azt mondták, Nyíregyházán nem lesz akkumulátorgyár, csak alkatrészeket gyártó üzem, majd később bejelentették az 560 milliárdos kínai beruházást. Ez az emberek megtévesztése – hangoztatta a DK-s politikus. Kifogásolta, hogy a tavaszi meghallgatáson sem a nyíregyházi polgármester, és egyetlen fideszes képviselő sem volt jelen, pedig szerették volna személyesen is hallani tőlük az információkat.– Nem adjuk a városunkat, Nyíregyháza nem zsibvásár tárgya. Egy jó ügyért, gyerekeink jövőjéért állunk ki, és nem fogjuk abbahagyni, míg a döntéshozókat nem fogjuk jobb belátásra bírni – zárta beszédét egy ígérettel Nyíregyháza belvárosában dr. Sápi Mónika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában