Nyíregyháza

2023.09.09. 14:18

LEGO: Játék az egész város! (fotók, videó)

Mindannyiunknak szükségünk van egy olyan alkalomra, amikor lehetőségünk adódik együtt játszani.

Szon.hu

A 15 éves nyíregyházi LEGO-gyár első alkalommal rendezi meg az ingyenes LEGO Játékváros programot a megyeszékhelyen, ahol a látogatók egy egész napot tölthetnek el non-stop játékkal, LEGO kiállítással, kreatív kihívásokkal, különleges színpadi műsorokkal és sok-sok színes programmal, látványossággal, családi- és gyerekeseménnyel, a város központjában, a Kossuth téren és a Váci Mihály Kulturális Központban. A rendezvény ingyenes.

 

A programsorozat szeptember 9-én, szombat reggel kezdődött, és este nyolc óráig tart, így most sem késő csatlakozni.

 

Már többen lefotózták magukat azzal közel 6 méter hosszú és 3 tonnás, legóból készült oroszlánszoborral, ami még péntek reggel érkezett Nyíregyházára. A budapesti Margitsziget porát – ahol az utóbbi hónapokat töltötte – a NyírVV Nonprofit Kft. munkatársai segítettek lemosni. Az oroszlán a belvárosban, a Korzó közelében látható, és várja a szelfizni vágyókat.

- Szeretnénk megünnepelni, hogy 15 éve kezdtük el a híres LEGO-játékok gyártását itt Nyíregyházán, és innen küldjük a kockákat és a készleteket a világ szinte minden szegletébe – mondta szombat délelőtt a helyszínen Chresten Bruun gyárigazgató. Hozzátette, a várossal és a nyíregyháziakkal a kezdetektől fogva nagyon erős és szoros a kapcsolatuk.

- Hisszük, és ezért is kezdtük el szervezni ezt a rendezvényt, hogy mindannyiunknak szükségünk van egy olyan alkalomra, amikor lehetőségünk adódik találkozni és együtt játszani. Sok kollégánk önkéntesként vesz részt a rendezvény szervezésében, lebonyolításában, hogy megmutassa, hogyan dolgozunk mi, mit gondolunk a játékról, és hogy találkozzon az érdeklődőkkel. Tudjuk, hogy vállalatunk, ami világszerte játékokat gyárt gyermekek és felnőttek számára, nem lenne az, ami, a ma a minket körülvevő értékes közösség támogatása nélkül. A játék és az alkotás öröme iránti lelkesedésük az, ami hajt minket előre. Ezért igyekszünk befektetni a jövőnkbe: a gyermekekbe és a minket körülvevő közösségbe. A gyermekek és az ő szupererejük, a játék jelenti a jövőnket társadalomként – fogalmazott Chresten Bruun.

Siket Lóránt hozzátette:

- Szeptember beköszöntével a gyermekek visszaülnek az iskolapadba, de a játék továbbra is jelen lesz a hétköznapjaikban, ami rendkívül fontos, hiszen általa olyan készségeket fejleszthetünk, mint kommunikáció, a csapatmunka vagy éppen a problémamegoldás, amelyek a mai világban már nélkülözhetetlenek. LEGO-gyárként fontosnak tartjuk, hogy a nyíregyháziakkal megoszthassuk mindazokat a játékokat, tapasztalatokat, amelyek nálunk felhalmozódnak – és együtt játszhassunk egy jót időről időre ” - hangsúlyozta az esemény kapcsán Siket Lóránt, a gyár kommunikációs vezetője.
 

Mester Zalán

Mester János feleségével, Nikolettával és kisfiával, Zalánnal vett részt a LEGO Játékváros rendezvényen, és mint lapunknak elmondta, megérte ezért Bujról Nyíregyházára jönni. - A fiamnak nagyon tetszettek a változatos programok, főként az a sátor, ahol kockákból és különféle elemekből lehetett autókat építeni - említette Mester János.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában