Nyíregyháza

2023.09.06. 14:04

Országos Sírásó Verseny lesz Nyíregyházán

Forrás: illusztráció / shutterstock

2023. szeptember 9-én (szombaton) a teljes nyitvatartási idő alatt ingyenes lesz a behajtás az Északi temető területére. Ezen a napon megnövekedett forgalomra számíthatnak a látogatók, ugyanis szombaton 9 órától tartják a VI. MTFE (Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete) Országos Sírásó Versenyt, amelyre Magyarország minden tájáról érkeznek majd résztvevők.

Háttér:

A versenyen a fizikai munka megmutatásával tudják szemléltetni a temetőkben, temetéseken dolgozók, hogy milyen embert próbáló ez a fajta munka. Nem mindegy, hogy egy olyan lelkileg megterhelő, sorsfordító eseményen, mint egy temetés, hogyan dolgoznak a kegyeleti szolgáltatók, hiszen a hozzátartozók gyászolnak és szinte a gondolatukat kell teljesíteni a lehető legnagyobb empátiával. Egy-egy ilyen versenyen pedig országos szinten össze lehet hasonlítani, hogy milyen precizitással dolgoznak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft dolgozói az idei versenyen rendezőként nem indulhatnak, azonban a társaság alapításának 70. évfordulójával kapcsolatos rendezvényekkel együtt, - a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesületének döntése alapján - a társaság rendezheti a VI. Országos Sírásó Versenyt.

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában