Parlagfű

2023.09.24. 17:04

Parlagfű: végre egy jó hír az allergiásoknak!

Csökkenő tendenciát mutat, azonban országosan még mindig magas a parlagfű pollenkoncentrációja – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb jelentésében.

Szon.hu

A parlagfű virágporának mennyisége a csapadékos tájakon lecsökkent, de még mindig a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, a szárazabb területeken pedig továbbra is elérheti a magas szintet. A hétvégi eső ugyan mérsékelte, a hét elején a pollenkoncentráció ismét kissé megemelkedik majd, azonban várhatóan már nem éri el az elmúlt hetekben tapasztalt magasabb értékeket.
A csalánfélék virágporának koncentrációja az alacsony-közepes tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké, az ürömé és a libatopféléké alacsony, esetenként közepes szintet érhet el. A kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma jellemzően a magas-nagyon magas, az Epicoccumé a közepes-magas tartományban alakulhat. KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában