Nyíregyháza

2023.10.01. 09:27

A honvédség várja a fiatalokat

Különféle táborokat és vonzó ösztöndíjrendszert is kínál a Magyar Honvédség a diákoknak.

Miklós István

Kertész József őrnagy előadását hallgathatták meg a vécseys diákok

Fotó: honvédség

Az idén is folytatódik az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja és a Magyar Huszár Alapítvány által szervezett előadás-sorozat.
Az Adassék tisztelet a katonaeszménynek című sorozat számos előadás keretében járta már körül a Magyar Honvédséget érintő izgalmas témákat, s a programnak köszönhetően számos helyszínen, egyre több diák és érdeklődő civil nyer betekintést a Magyar Honvédség életébe és ismerkedhet meg a honvédelmi neveléssel, az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel, valamint kaphat képet a honvédség legátfogóbb fejlesztési programjairól is.
A napokban Katona vagyok címmel szervezett előadást a nyíregyházi Vécsey Utcai Fiókkönyvtárban a területvédelmi ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja és a Magyar Huszár Alapítvány – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred.

Betekintés a sereg életébe

A Vécsey Károly Általános Iskola pályaválasztás előtt álló diákjainak tartott előadást Kertész József őrnagy, az MH KIKNYP 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője. Ismertetőjében a Magyar Honvédség által kínált pályaorientációs lehetőségekről beszélt, továbbá a tartalékos rendszerről, a kadétprogramról, a honvéd középiskoláról és a honvéd kollégiumról is értékes információkat kaphattak tőle a fiatalok.
A rendezvényen nagy volt az érdeklődés a honvédelmi táborok, valamint a honvédség által nyújtott ösztöndíjrendszer iránt is. Az előadás végén a virtuális valóság segítségével egy harci szituációban tesztelhették magukat a végzős diákok, akik kipróbálták a lézerfegyvert, és megismerkedtek a harci fegyverek másolataival is.

A Vécsey Utcai Fiókkönyvtár nyitottsága és elhivatottsága lehetőséget teremtett arra, hogy a kulturális központ által szervezett előadásnak köszönhetően egyre több diák betekintést nyerjen a Magyar Honvédség mindennapjaiba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában