Nyíregyháza

2023.10.28. 10:49

Őszi szünetelő a Sóstói Múzeumfaluban

Az őszi szünetben sem maradnak program nélkül az aktív pihenésre vágyók.

Szon.hu

Négy napon, október 30-án, október 31-én, november 2-án és november 3-án is különleges, tökös, diós, almás, kukoricás programokkal vár mindenkit a Sóstói Múzeumfalu. A gasztronómia mellett a kézügyesség is a fókuszba kerül. Csodálatos környezetben lehet kóstolni kemencés finomságokat, játszhatnak a gyerekek a pulyasarokban, vagy kipróbálhatják egyedi kézműves tevékenységeket! Tehetik mindezt nap mint nap, más és más őszi gyümölcs vagy zöldség megismerésével és felhasználásával.

Egy tökös hétfő után kedden a dióé lesz a főszerep. Csütörtökön a mosolygó alma hívogatja az érdeklődőket, pénteken pedig mindenki kukoricázhat. Az anarcsi portán és a gyertyamártó műhelyben lesznek a programok, de naponta újabb és újabb térképes játékkal várják a kisebb és nagyobb falusi kalandorokat és felfedezőket. Lesz malacos és lovas felfedezés, de a térképek segítségével megismerkedhetnek a pásztorok életével, vagy akár a kenyérsütés fortélyaival is. Az ősz színeiben pompázó Sóstói Múzeumfaluba egy nagyot sétálni is mindig érdemes.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában