Nyíregyháza

2023.10.13. 11:09

Túl nagy volt a feszültség Nyírszőlősön

Válaszolt a szolgáltató a városrészben bekövetkezett tömeges kárestek ügyében.

Szon.hu

A túlfeszültséget a fagyasztó sem bírta, zárlatos lett

Forrás: Fotó: a szerző

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több háztartásban is meghibásodtak különféle gépek, háztartási eszközök a napokban a nyírszőlősi Kincs és Sugár utcában. Az eset az éjszaka közepén történt, de akkor még nem lehetett tudni, mi vezetett a sorozatos meghibásodásokhoz. Az üggyel kapcsolatban előfizetőnk, Vastag József keresett meg minket, mivel az áramszolgáltatótól nem kapott választ a hozzájuk levélben eljuttatott kérdéseire. Előfizetőnk elmondása szerint a Kincs utcában az egyik háznál több mint egymilliós, a szomszédjában szintén egymilliós kár keletkezett. Azt is elárulta, a nyírszőlősi Kincs utca szinte teljes szakaszán, illetve a Sugár utca egy részén is érintettek háztartások, a többségnek 2–300 ezer forintos kára keletkezett. Az érintettek közül többen független szakemberekhez fordultak tanácsért, akik azt feltételezték, túl magas feszültség érte a hálózatot, és ez vezethetett a meghibásodásokhoz. Az ügyben megkerestük a szolgáltató Opus Titász Zrt-t is. A vállalat kommunikációs vezetője, Egyházi Nikoletta megerősítette e feltételezést.

Meglazult egy kötés

– Nyírszőlősön, a kisfeszültségű hálózaton volt egy meghibásodás: a transzformátor elosztószekrényében lazult meg egy kötés, ami az adott transzformátorkörzet hálózatán feszültségnövekedést okozott – tudatta, azt viszont cáfolta, hogy ne tájékoztatták volna az ügyfeleket.
– A hiba elhárítása után munkatársaink a meghibásodásban érintett transzformátorkörzetben az ügyfelekkel közvetlenül felvették a kapcsolatot, ahol lehetőség volt, felmérték a kárt, és tájékoztatták az érintetteket a kompenzáció menetéről. Azoknak, akiket nem találtak otthon, írásos tájékoztatót hagytak, melyben pontos tájékoztatást kaptak, hogy milyen módon igényelhetnek kártérítést, ha az említett hiba miatt esetleg meghibásodott egy elektromos készülékük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában