Nyíregyháza

2023.11.22. 12:25

Black Friday: hogy ne legyen fekete a péntek

Közeledik a Black Friday, mikor is a különféle (web)áruházak jobbnál jobban csengő akciókkal igyekeznek elnyerni a vásárlók bizalmát.

Szon.hu

 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, hivatkozva a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sajtóközleményére, szeretné felhívni a vásárlóközönség figyelmét egy-két „apróságra”.

 

Párkányiné dr. Csurka Edina szerint a versenyhivatal a Black Friday alkalmával is segíti a magyar fogyasztókat, mégpedigegy vásárlói tudatosságot erősítő kampánnyal és tájékoztató videóval, annak érdekében, hogy a fogyasztók ne dőljenek be a szezonális akcióknak.

– A Gazdasági Versenyhivatal felhívásával párhuzamosan a kamaránk is azt javasolja, hogy az akciós termék megvétele előtt feltétlenül győződjünk meg arról, hogy tulajdonképpen mekkora is a megtakarítás mértéke az eredeti árhoz képest. Ellenőrizzük a kívánt termék, szolgáltatás árát más áruházakban, weboldalokon is, ismerjük meg a kedvezmény biztosításának pontos feltételeit, tanulmányozzuk a kereskedők általános szerződési feltételeit is – sorolta Párkányiné dr. Csurka Edina. A főtitkár hozzátette, érdemes azt is ellenőrizni, hogy a leárazott termék ára valóban kedvezményes-e, beleszámítva az esetleges járulékos költségeket is, mint például a szállítási-, csomagolási- vagy adminisztrációs díjat.

A Gazdasági Versenyhivatal árkedvezményekről és az árak feltüntetésének szabályairól szóló oktatóvideója megtekinthető a legnépszerűbb videómegosztó portálon. TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában