Csenger

2023.11.01. 08:57

Megújult a köztemető környezete Csengerben

Az önkormányzat a jövőben is folytatja a temetői fejlesztéseket.

Szon.hu

Forján Zsolt polgármester ismertette a fejlesztés részleteit

Fotó: Kákos Dávid

 A Vidékfejlesztési Programban 24.7 millió forint pályázati forrást nyert csengeri önkormányzat. A tervek megvalósultak, az ünnepélyes átadáson Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Forján Zsolt polgármester ismertette a fejlesztés részleteit.

– A csengeri köztemetőben újraaszfaltoztuk az utakat, a meglévő betonút aszfaltréteget kapott összesen 1162 négyzetméteres felületen. Új térkőburkolatú utak is épültek a földutak helyére. Egy új bejárat könnyíti meg a szeretteik sírhelyeit látogató hozzátartozók közlekedését – összegzett Forján Zsolt. Elmondta, hogy fából készült hulladékgyűjtőket és pihenőpadokat helyeztek ki, emellett néhány nagy lombkoronájú, a jövőben árnyékot adó kőrisfát is ültettek. Napelemes kandeláberek segítségével sikerült megoldani az éjszakai világítást. Az önkormányzat a jövőben is folytatni kívánja a temetői fejlesztéseket – kamerarendszer telepítésével, a földutak térkövezésével, valamint a világítás bővítésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában