Nyíregyháza

2023.12.19. 15:23

A szájüregi rákot szűrték ingyen

Kanalas Ottilia

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A Nyírségi Hospice Alapítvány és a Nyírségi Egészségközpont Kft. közös szervezésében rendeztek kedden szűréseket Nyíregyházán. A karácsonyra egészséget ! – szűréssel a rák ellen elnevezésű programon a szájüregi szűrést ingyen biztosították. Mint megtudtuk, a programon a jövő egészségügyi dolgozói is megjelentek, hogy megmutassák mennyire fontos a prevenció. 

 – Immár hagyomány, hogy minden évben térítésmentes szűréseket szervezünk és végzünk a város valamely pontján. Azt tapasztaljuk, hogy a lakosság körében egyre nagyobb igény van a prevenciós vizsgálatokra. Az elmúlt évben a férfiakat céloztuk meg a prosztatarák elleni szűrőprojektünkkel, mely egy teljes hónapon keresztül futott és több száz résztvevője volt. Az ingyenes szűréseken, szinte minden alkalommal fény derül olyan esetekre, ahol már nagy a baj. Úgy gondolom, ezekkel a programokkal, megmozgatjuk a lakosságot, s ha már csak egy ember életét sikerül megmenteni, akkor megérte az a munka, amit a kollégákkal együtt befektetünk egy ilyen rendezvénybe – összegezte a napot Mikó Zita, a Nyírségi Egészségközpont vezetője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában